….na tečajih FLiKEpike naučimo šivati male in velike!

V šiviljskem ateljeju FLiKEpike potekajo začetni in nadaljevalni tečaji šivanja s šivalnim strojem. Nudimo tečaje šivanja za odrasle (šivanje otroških oblačil ali šivanje ženskih oblačil), krajše tematske delavnice šivanja ter občasno tečaje šivanja za otroke med 9. in 15. letom starosti.

Pridruži se nam tudi ti in spoznaj veselje in navdušenje ob šivanju in oblikovanju svojega izdelka :). Lahko nas spremljaš tudi na našem blogu, kjer objavljamo zanimive prispevke, nasvete, izkušnje in ideje s področja šivanja in se povežeš z nami na Facebooku.

Spoznajte ekipo FLiKEpike … zaljubljene smo v šivanje!


Ana Kosi, ustanoviteljica FLiKEpike tečajev in mentorica šivanja

Po izobrazbi sem geografinja, vendar sem od nekdaj rada ustvarjala z različnimi materiali. Moja pot druženja s šivalnim strojem se je začela pred 20 leti, ko sem se udeležila tečaja šivanja in krojenja. Dobila sem dovolj osnov in znanja, da sem lahko nadgrajevala znanje šivanja še naprej – s pomočjo knjig, interneta in na podlagi lastnih izkušenj.

Leta 2015 sem se odločila, da je skrajni čas, da začnem slediti svojim ustvarjalnim sanjam, zato sem ustanovila tečaje šivanja in ustvarjanja FLiKEpike, ki bodo približali čudoviti svet šivanja malim in velikim.

Če zanemarimo prvi zašiti gumb že vrtcu, je bil moj čisto zaresen prvi šivalni projekt ženska srajca, ki sem si jo skrojila po svojih merah in zašila že na tečaju šivanja in krojenja. Kar nekaj let sem jo ponosno nosila, nato pa so me pritegnila udobnejša oblačila iz jerseya. Na tem področju se tudi najbolj znajdem in neskončno uživam v kombiniranju različnih odtenkov in vzorcev blaga za oblačila, ki jih zašijem zase in moja otroka. Pri tem seveda najraje uporabljam opletilni (overlock) stroj, v zadnjem času pa me izredno navdušuje tudi pokrivni robilnik (coverlock stroj), ki ga rada uporabljam tudi za dekorativne detajle na oblačilih.

Moj moto je: »Delaj to, v čemer uživaš in uživaj v tem, kar počneš«.


Rosana Knavs, mentorica šivanja na FLiKEpike tečajih, dipl. oblikovalka tekstilij in oblačil ter mag. scen. obl., kosumografinja

Oblikovanje in estetika je stalnica na moji življenjski poti. Svojo ustvarjalnost največkrat izrazim preko šivanja.

Začela sem šivati že v osnovni šoli, ko sem si med poletnimi počitnicami iz rjuhe zašila kimono, jo pobarvala in okrasila z vezenjem. V nadaljnjem šolanju sem se izpopolnjevala tako v risanju, krojih, šivanju, kot tudi v umetnosti in zgodovini oblačenja. Uživam v oblikovanju in izdelovanju oblačil od same skice do končne izvedbe. Najraje raziskujem in izdelujem zgodovinska oblačila, prepletam preteklost, sedanjost, modo in osebnost.

V želji, da predam znanje osebam, ki se želijo naučiti ali izpopolniti v šivanju, sem se odločila, da se pridružim ekipi v ateljeju FLiKEpike.


Pia Gorišek, mentorica šivanja na FLiKEpike tečajih in dipl. oblikovalka tekstilij in oblačil

Sem zelo kreativna oseba, ki od nekdaj želi ustvarjati in tako sem vedno iskala nove načine kako se izraziti. S šivalnim strojem me je spoznala moja babica, pri kateri sem poskušala narediti tisti prvi lepi ravni šiv. Šivanje kot ustvarjanje me je tako vedno bolj privlačilo in zato sem se odločila za študij oblikovanja.

Tu sem se dodobra spoprijateljila z različnimi stroji ter načini krojenja. V šivanju še vedno uživam in se nad njim in nad izdelki razveseljujem, kot nad svojim prvim lepim šivom ali prvim uspešnim izdelkom. Vse je vredno poskusiti, čeprav verjamem, da ko boste iz prvih kosov blaga ustvarili prvi izdelek, ne bo več poti nazaj in vas bo potegnilo v svet šivanja kot je mene.


Nataša Zalokar, mentorica šivanja na FLiKEpike tečajih in uni. dipl. pedagoginja

Šivanje je moja strast, ki sem jo ponovno obudila kakšnih 20 let po prvem tečaju, ki sem ga obiskovala v gimnazijskih letih. Vmes sem postala univ. dipl. pedagoginja, žena in mati dveh živahnih otrok.

Po zadnji zaposlitvi sem kar nekaj časa iskala med prostimi delovnimi mesti. Da bi se zamotila še s čim drugim, sem ponovno pomislila na svoje hobije iz mladih let. Obiskala sem eno od delavnic ateljeja FliKEpike. In se ponovno zaljubila v šivanje. Tako zelo, da sem z veseljem sprejela Anin predlog, da se pridružim njeni ekipi in pomagam deliti znanje šivanja naprej.

Moj moto je: “Počni čim več stvari, ki te osrečujejo!”


Pridruži se našemu timu

Pridruži se