fbpx

Od kroja do izdelka v praksi

On-line tečaj: Sešijem si jopo z zadrgo

 

Sanjaš o tem, da bi lahko zašila čisto vse, kar si zamisliš? Če bi bila rada en korak bližje temu cilju, te vabiva na šivanje jope z zadrgo.

Tukaj Ana in Nataša (več o naju si lahko prebereš tukaj). Obe radi preizkušava nove kroje, tehnike in nadvse uživava v šivanju. Tokrat te vabiva z nama na potovanje do tvoje morda čisto prve jope z zadrgo. Imaš raje dolgo ali krajšo varianto, s kapuco ali brez, bolj športno ali elegantno? Bi jo raje imela iz prevešanke, flisa, softshella ali jeansa? Jopa z nešteto možnostmi, ki jo boš zašila točno tako, kot si želiš.

Ampak potem pomisliš na zadrgo, žepe, zaključke? So to stvari, ki se jim v velikem loku izogibaš? Zagotavljava, da bomo skupaj premagale ta strah in boš na koncu ponosna na svoj nov izdelek. V lahkotnem tempu ti bova pokazali čisto vse korake, ki so potrebni, da prideš od kroja do končnega izdelka. Tečaj je zasnovan tako, da lahko sproti postavljaš vprašanja in skupaj razrešimo vse dileme v zvezi s temo tečaja. A prideš?


Trajanje tečaja:

Od 12.4. do 6.6. 2021, dobimo se 2x tedensko, torej 1x tedensko šivamo in 1 x tedensko odgovarjava na vprašanja. Točne datume srečanj bomo skupaj določili ob začetku tečaja.


Tečaj je primeren zate:

 • če že znaš šivati s klasičnim šivalnim strojem in poznaš osnove šivanja;
 • če se ne znaš (ali si ne upaš) sama lotiti določenih postopkov pri šivanju jope (kot so zadrge, žepi, zaključki);
 • če ti ustreza učenje na daljavo in bi rada zašila nekaj novega ter dobila ustvarjalni zagon za naprej.

Kaj lahko pričakuješ od tečaja:

 • dobiš kroj za žensko jopo v velikosti od 36 do 46 v pdf obliki za tiskanje doma (lahko pa uporabiš tudi kakšen kroj po svoji izbiri) ter navodila za nakup blaga;
 • naučila se boš pripraviti kroj in izbrati ustrezno velikost zase;
 • pokazali ti bova, kako pravilno skrojiš krojne dele;
 • skupaj bomo pogledale posebnosti šivanja jope iz različnega blaga;
 • naučila se boš prišiti zadrgo;
 • pokazali ti bova različne variante žepov in postopek šivanja le-teh;
 • korak za korakom bomo zašile vse krojne dele ter izdelale zaključke na rokavih in spodnjem delu jope;
 • stalno boš imela na voljo podporo dveh mentoric, možnost postavljanja vprašanj in spodbudo.

Kaj potrebuješ za tečaj:

Klasični šivalni stroj, blago za jopo (prevešanka, softshell, flis, jeans), zadrgo in morebitne dodatke (vsa navodila prejmeš ob prijavi).

Kje bo potekal tečaj:

Iz tvojega domačega naslonjača, preko Zoom-a in tudi s prenosom v zaprto Facebook skupino. Posnetki vsakega srečanja bodo sproti dostopni v Facebook skupini, zato si jih lahko pogledaš naknadno, če zamudiš prenos v živo. Dostop do zaprte Facebook skupine in posnetkov ti ostane za vedno.

Cena tečaja in prijava

Investicija v novo znanje je 86 €.

Za prijavo in podatke za plačilo klikni TUKAJ.


Kaj o najinih online tečajih pravijo drugi?


Najpogostejša vprašanja

Ali je tečaj primeren za začetnice?

Tečaj je primeren zate, če že imaš nekaj izkušenj s šivanjem, znaš uporabljati klasični šivalni stroj in poznaš osnove šivanja.

Ali za tečaj potrebujem kakšen poseben šivalni stroj?

Zadostuje klasični šivalni stroj, tudi najbolj osnovni model. Odvisno od vrste blaga, ki ga boš izbrala za jopo, ti bo lahko prišel prav tudi overlock stroj, vendar ni obvezen.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko kadarkoli postaviš v zaprti Facebook skupini ali pa na naših srečanjih. Enkrat tedensko bova srečanje posvetili prav vprašanjem udeleženk in nanje odgovorili.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine tečaja?

Vsebine tečaja bodo na voljo neomejeno časa. Kadarkoli boš lahko dostopala do vseh gradiv in video posnetkov znotraj zaprte FB skupine.

Imaš še kakšno vprašanje

Te muči še karkoli v zvezi z delavnico ali pa še nisi prepričana, da je delavnica tista prava zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.

Cena tečaja in prijava

Investicija v novo znanje je 86 €.

Za prijavo in podatke za plačilo klikni TUKAJ.