Osnovni tečaj šivanja oblačil za dojenčke

20 h Za začetnike 195 €

V obdobju, ko skrbiš za dojenčka ali pa ga pričakuješ, si moraš vzeti tudi čas za odklop, za polnjene baterij ob prijetnem ustvarjanju za svojega sončka. Nič ni tako razveseljujočega kot šivati prikupna oblačilca po tvojem okusu in jih občudovati na tvojem malčku. Taka oblačilca zašiješ s posebno energijo in skrbnostjo ter hkrati poskrbiš, da so praktična in udobna.

Ob šivanju se boš prestavila v druge dimenzije, se spočila in odklopila od vsakodnevnih obveznostih, ki od tebe zahtevajo celo sebe.

Tečaj, ki je namenjen mamicam dojenčkov in nosečnicam.

Hitra prijava


Tečaj poteka v obliki 8 srečanj po 2,5 ure.

DOPOLDANSKI TERMIN

ponedeljek, 13.5. od 9.30 do 12.00 ure
četrtek, 16.5. od 9.30 do 12.00 ure
ponedeljek, 20.5. od 9.30 do 12.00 ure
četrtek, 23.5. od 9.30 do 12.00 ure
ponedeljek, 27.5. od 9.30 do 12.00 ure
četrtek, 30.5. od 9.30 do 12.00 ure
ponedeljek, 3.6. od 9.30 do 12.00 ure
četrtek, 6.6. od 9.30 do 12.00 ure

TEČAJ JE PRIMEREN ZATE
 • če si čista začetnica, ki še nikoli ni šivala s šivalnim strojem ali
 • si se sicer strojem že nekoliko spoznala, vendar ti manjkajo prave osnove za uspešno končane projekte,
 • če si pripravljena investirati svoj čas in denar v kvaliteten tečaj šivanja,
 • če imaš ogromno željo po učenju šivanja, si želiš spoznati osnove šivanja v lahkotnem tempu in na najbolj optimalen način,
 • če se rada učiš v majhni skupini podobno mislečih tečajnic.
KAJ BOŠ ODNESLA OD TEČAJA PRI NAS
 • spoznala boš osnove šivanja s šivalnim strojem (napeljava sukanca, nastavitve šivalnega stroja, izbira primernih šivov, izbira primernih igel, vzdrževanje šivalnega stroja),
 • spoznala boš nepogrešljive pripomočke pri šivanju in njihovo pravilno uporabo,
 • spoznala boš celoten proces šivanja oblačila po nekem kroju,
 • spoznala boš osnovne lastnosti blaga (pletiva in tkanine), pravilno vzdrževanje in likanje,
 • naučila se boš zašiti zadrgo na jopici,
 • zašila otroško ninico, slinorutko, kapo/trak, baggy hlačke, pajacek in jopico z zadrgo,
 • naučila se boš uporabljati opletilni (overlock) stroj.
KAJ POTREBUJEŠ S SEBOJ

Blago za vse izdelke (navodila dobiš na tečaju), za vse ostalo poskrbimo mi. Če želiš delati na svojem šivalnem stroju (v kolikor ga imaš), ga lahko prineseš s seboj.

DODATNI BONUSI
 • dobiš tiskano gradivo
 • uporabljaš naše pripomočke in stroje
 • kroje in izdelke, ki jih zašiješ, odneseš s seboj
 • ko končaš tečaj, ti ponujamo še celo paleto možnosti nadgradnje znanja na naših preostalih delavnicah in nadaljevalnih tečajih
 • ob koncu tečaja te čaka uporabno darilce
ŠTEVILO TEČAJNIKOV

3 do 5 (tečaj bo izveden ob prijavi vsaj treh tečajnic)

KJE

Stara Tobačna, Atelje Flikepike, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana

CENA

195 € (možno je tudi plačilo v dveh obrokih: 2 x 103 €)PODROBNEJŠI PROGRAM

Prvo srečanje

Po uvodnem spoznavanju in predstavitvi programa boš spoznala šivalni stroj, njegove funkcije ter se naučila napeljati niti. Sledila bo predstavitev najpogostejših pripomočkov, ki jih potrebujemo pri šivanju in krojenju. Po prvih spoznavnih šivih na kosu blaga se boš lotila šivanja blazinice za bucike, ki je zalo uporaben pripomoček vsake šivilje. Nato bo učiteljica predstavila in pokazala najpogostejše tekstilije (blago) za otroška oblačila ter razložila osnovne razlike med pletivi in tkaninami. Ob zaključku srečanja boš dobila navodila za nakup blaga za vse izdelke ter gradivo, kjer so zapisane osnovne stvari, ki jih naučiš na tečaju.

Drugo srečanje

Ponovili bomo osnove iz prvega srečanja in zašili ninico s trakci za dojenčka. Nato pa se boš spoznala z pletivi – zašili bomo slinorutko ter kapico ali trak iz jerseya. Tukaj boš spoznala nekaj pomembnih osnov šivanja raztegljivega blaga s klasičnim šivalnim strojem, kot so primerni šivi, tačke in druge nastavitve stroja .

Tretje srečanje

Naredili bomo kratko predstavitev šivanja pletiv z opletilnim (overlock) strojem, v praksi boš lahko preizkusila kako se šiva s tem strojem in na kaj moraš paziti. Nato pa se bomo lotili risanja kroja za baggy hlačke. Ko se jih enkrat naučiš narisati, lahko vedno sama narišeš kroj za večjo številko, ko bo dojenček rastel. Pokazali bomo še kako se doda še kakšnem žep ali drug okrasni element.

Četrto srečanje

To srečanje je posvečeno šivanju baggy hlačk. Na hlače se boš naučila prišiti patentni pas in patente na hlačnicah ter dodati morebitne žepe. V vsakem trenutku imaš na voljo pomoč in nasvete izkušene mentorice.

Peto srečanje

Tudi pajacek je zelo uporabno oblačilo za dojenčka. Podobno kot pri hlačah boš lahko vadila šivanje mini patentkov ter se naučila izdelati zgornji del pajaca z naramnicami, ki se bo zapenjal s pritiskači.

Šesto srečanje

Nadaljujemo šivanje pajaca in ga končamo. Izberemo blago za jopico z zadrgo ter jo skrojimo. V kolikor nam ostane še nekaj časa pričnemo s šivanjem jopice.

Sedmo in osmo srečanje

Pri šivanju jopice se bomo spopadli s šivanjem zadrge, ki je nekoliko večji zalogaj, zlasti pri oblačilih iz pletiva. Poleg tega bomo osvojili tudi šivanje zaključkov ter dodali kapuco. Čas bo hitro minil že boš lahko občudovala svojo prvo jopico. Navdušena, polna ponosa in novega znanja boš zaključila tečaj šivanja oblačil za dojenčke. Ob zaključku boš prejela diplomo o osvojenem novem znanju  in uporabno darilce.

SPLOŠNI POGOJI VPISA
 • ob vpisu na tečaj (preko obrazca na spletni strani, elektronske pošte ali telefonsko) je potrebno v roku dveh dni poravnati plačilo (podatke prejmeš po e-pošti),
 • nadomeščanje izpuščenega srečanja tečaja ni zagotovljeno, je pa možno po dogovoru na katerem od naslednjih terminov tečaja,
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Te muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa še nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286

PRIJAVI SE