Tečaj risanja krojev (stopnja 1): Krilo iz tkanine

15 h Nadaljevalni 129 €

Si želiš znati narisati kroj po svojih merah, ker si sita stalnega preizkušanja kupljenih krojev, ki jih je potem na koncu vedno potrebno prilagoditi glede na tvoje mere in želje? Se rada igraš s kroji in jih spreminjaš na tisoč in en način? Težko najdeš pravi model krila zase?

Pridruži se nam na začetnem tečaju risanja krojev, kjer se boš naučila narisati osnovni kroj za krilo iz tkanine ter zmodelirala nekaj luštnih izpeljank osnovnega kroja. Na koncu boš izbrani kroj krila še zašila.

Pogosto je spregledano, da risanje krojev za oblačila po meri zahteva kar nekaj izkušenj, predvsem pa prakse. Če bi rada razširila znanje na tem področju, smo pripravili sklop tečajev risanja krojev, ki so opredeljeni po stopnjah. Risanje kroja za krilo je najbolj enostavno, zato je primerno za začetnice na področju risanja in modeliranja krojev. V pripravi so tudi nadaljevalne stopnje risanja krojev: za hlače, majice in obleke. Priporočljivo je, da po vrsti slediš priporočenim stopnjam, saj so zasnovane tako, da postopoma nadgrajuješ znanje in lažje osvojiš vedno bolj zahtevno vsebino.

Hitra prijava


Tečaj poteka v obliki 5 srečanj po 3  ure, skupaj 15 polnih ur.

TERMIN 

sreda, 18.9. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 25.9. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 2.10. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 9.10. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 16.10. od 17.00 do 20.00 ure

TEČAJ JE PRIMEREN ZATE
 • če že poznaš osnove šivanja in uporabe šivanega stroja,
 • če že imaš kakšno izkušnjo s šivanjem oblačil s pomočjo kupljenih krojev,
 • če bi rada na optimalen način pridobila osnovno tehnično znanje risanja krojev po svojih (ali drugih) merah za krilo iz tkanine,
 • če se rada učiš v majhni skupini podobno mislečih tečajnic,
 • če si pripravljena investirati svoj čas in denar v kvaliteten tečaj risanja krojev.
KAJ BOŠ ODNESLA OD TEČAJA PRI NAS
 • naučila se boš pravilnega jemanja mer, ki so potrebne za izris kroja,
 • spoznala boš osnovne principe tehničnega risanja krojev in potrebne pripomočke,
 • naučila se boš narisati osnovni kroj za krilo iz tkanine s pomočjo (tvojih mer) in ga zmodelirati v različne izpeljanke,
 • naučila se boš skrojiti in zašiti izbrani model krila.
KAJ POTREBUJEŠ S SEBOJ

Geotrikotnik in krivuljnike, šeleshamer, pak/natron papir, tehnični svinčnik, barvice ali flomastre, kalkulator, šiviljski meter

DODATNI BONUSI
 • dobiš tiskano gradivo;
 • učiš se v majhni skupini z individualnim pristopom;
 • ob koncu tečaja te čaka uporabo darilce.
ŠTEVILO TEČAJNIKOV

3 do 5 (tečaj bo izveden ob prijavi vsaj treh tečajnikov)

KJE

Stara Tobačna, Atelje Flikepike, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana (pripelješ se lahko z mestnim avtobusom ali brezplačno parkiraš pred stavbo)

CENA

129 € (možno plačilo v dveh obrokih po 69 €)PODROBNEJŠI PROGRAM

Prvo srečanje

Po uvodnem spoznavanju in predstavitvi programa boš spoznala nekaj značilnosti ženskega proporca ter uporabnih nasvetov o estetiki oblačenja. Naučila se boš pravilno jemati mere, nato pa boš ob navodilih učiteljice pričela z risanjem osnovnega kroja za krilo v merilu 1:4. Do naslednjega srečanja boš osnovni kroj krila, ki smo se ga naučili, narisala še v naravni velikosti.

Drugo srečanje

Učiteljica bo pregledala izrisani kroj v naravni velikosti, ki si ga narisala za domačo nalogo, nato pa bomo osnovno krilo dopolnili z dodajanjem različnih gub. Narisali bomo tudi krilo na zvon, polovični zvon in krilo na krog. Za domačo nalogo boš ponovno narisala modele, ki smo jih obravnavali, da boš dobro utrdila svoje znanje.

Tretje srečanje

Tretje srečanje je namenjeno risanju izbranega modela krila v naravni velikosti. Naučila se boš oceniti pravilno količino potrebnega blaga, kako se kroj izreže, kako se nariše morebitna podloga. Z učiteljico se boš posvetovala o nakupu blaga in drugih pripomočkih, ki jih boš potrebovala pri šivanju izbranega kroja krila v naslednjih dveh srečanjih. Če želiš prihraniti čas lahko krojne dele za krilo do naslednjič pripraviš že doma.

 Četrto in peto srečanje

Lotimo se šivanja izbranega krila. Ob tem boš spoznala postopek šivanja različnih elementov (odvisno od modela tvojega krila): šivanje všitkov, izdelava gub, vstavljanje in šivanje zadrge, izdelava razporka ter vstavljanje podloge. V vsakem trenutku boš imela na voljo pomoč učiteljice, ko jo boš potrebovala. Ob zaključku prejmeš potrdilo o opravljenem tečaju in uporabno darilce.


SPLOŠNI POGOJI VPISA
 • ob vpisu na tečaj (preko obrazca na spletni strani, elektronske pošte ali telefonsko) je potrebno v roku enega dne poravnati plačilo (podatke prejmeš po e-pošti)
 • nadomeščanje izpuščenega srečanja tečaja ni zagotovljeno, je pa možno po dogovoru na katerem od naslednjih terminov tečaja
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Te muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa še nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286

PRIJAVI SE