Začetni tečaj šivanja za mlade 10+ let

15 h Za začetnike 154 €

Imate doma mlado ustvarjalko ali mladega ustvarjalca, ki bi se rad naučil uporabljati šivalni stroj? Se ji/mu zasvetijo oči, ko lahko izrazi svojo ustvarjalnost pri kombiniranju blaga in šivanju svojega izdelka?

Lepo vabimo na spomladanski začetni tečaj šivanja za mlade od 10 do 15 leta, kjer se bomo naučili uporabljati šivalni stroj, spoznali osnove šivanja ter zašili čisto svoje unikatne izdelke.

Hitra prijava


Tečaj poteka v obliki šestih srečanj po 2,5 ure, skupaj 15 ur.

SPOMLADANSKI TERMIN

petek, 29.3. od 17.00 do 19.30 ure
petek, 5.4. od 17.00 do 19.30 ure
petek, 12.4. od 17.00 do 19.30 ure
petek, 19.4. od 17.00 do 19.30 ure
petek, 26.4. od 17.00 do 19.30 ure
petek, 3.5. od 17.00 do 19.30 ure

TEČAJ JE PRIMEREN ZA OTROKE
 • ki so popolni začetniki in tudi tiste, ki že imajo nekaj predznanja šivanja s šivalnim strojem;
 • stare med 10 in 16 let (tudi kakšno leto več ali manj ni težava);
 • ki imajo veliko željo po učenju šivanja ter si želijo spoznati osnove šivanja v kratkem času in na najbolj optimalen način.
KAJ SE NAUČIMO NA TEČAJU
 • spoznamo osnove šivanja s šivalnim strojem (napeljava sukanca, nastavitve šivalnega stroja, izbira primernih šivov, izbira primernih igel, vzdrževanje šivalnega stroja),
 • preizkusimo nepogrešljive pripomočke pri šivanju in se jih naučimo pravilno uporabljati,
 • zašijemo prvi enostavni izdelek (blazinica za bucike),
 • naučimo se zašiti nahrbtnik z vrvicami in ga poslikamo,
 • spoznamo tehniko šivanja zadrge in toaletne torbice,
 • zašijemo torbico in plišasto igračko.
KAJ JE POTREBNO PRINESTI S SEBOJ

Potrebna sta le dobra volja in želja po novem znanju, za vse ostalo poskrbimo mi.

DODATNI BONUSI
 • v ceno je vključeno blago in ves material za izdelke,
 • udeleženci imajo na voljo vse pripomočke in šivalni stroj (po želji lahko prinesejo tudi svoj šivalni stroj),
 • udeleženci prejmejo kroje za vse izdelke,
 • učimo se v majhni skupini, ki omogoča individualni pristop,
 • ob koncu tečaja prejmejo uporabno darilce.
ŠTEVILO TEČAJNIKOV

3 do 5 (tečaj bo izveden ob prijavi vsaj treh tečajnikov)

KJE

Stara Tobačna, Atelje FLiKEpike, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana

CENA

154 EUR (možno plačilo v dveh obrokih); 10% popust za dva otroka iz iste družine

 PODROBNEJŠI PROGRAM

1.srečanje: Po uvodnem spoznavanju in predstavitvi programa se lotimo spoznavanja šivalnega stroja in njegovih funkcij ter se naučimo napeljati niti in ga pripraviti na začetek šivanja. Naredimo tudi predstavitev najpogostejših pripomočkov, ki jih potrebujemo pri šivanju in krojenju. Po prvih spoznavnih šivih na kosu blaga sledi šivanje prvega enostavnega izdelka – blazinice za bucike.

2.srečanje: Lotimo se priprave krojnih delov za nahrbtnik z vrvicami. Okrasili ga bomo še z aplikacijo ali napisom, nato pa se bomo podali v šivanje.  Ko bo nahrbtnik zašit, bomo napeljali še vrvico in že je pripravljen na svojo nalogo.

3. srečanje: Izbrali bomo blago in zadrgo za toaletno torbico ter pripravili vse krojne dele za šivanje. Učiteljica bo razložila kako prišijemo zadrgo, nato pa sledi šivanje izdelka. Po uspešnem zaključku peresnice je na vrsti je priprava kroja za plišasto igračo.

4. srečanje: Pripravimo vse krojne dele za plišasto igračo ter se lotimo šivanja. V vsakem trenutku bo za pomoč na voljo učiteljica, da bo šivanje potekalo brez težav. Igračo bomo napolnili s mehkim polnilom, naredili še zadnji šiv in igračka je končana.

5. srečanje: Sedaj nam šivanje gre že precej dobro od rok. Na vrsti je torbica s podlogo in žepom. Izberemo blago in izrežemo vse krojne dele in se lotimo šivanja.

6. srečanje: Dokončamo torbico. V kolikor nam ostane še kaj časa bomo naredili še košek za različne drobnarije in/ali obesek za ključe iz filca. Z nasmehom na obrazu in polni novega znanja o šivanju bomo zaključili tečaj. Otroci prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju, kroje za vse izdelke ter uporabno darilce.

SPLOŠNI POGOJI VPISA
 • ob vpisu na tečaj (preko obrazca na spletni strani, elektronske pošte ali telefonsko) je potrebno v roku enega dne poravnati akontacijo 50€ (podatke prejmete po e-pošti),
 • nadomeščanje izpuščenega srečanja tečaja ni zagotovljeno, je pa možno po dogovoru na katerem od naslednjih terminov tečaja.
 • v primeru vpisa dveh otrok iz iste družine prejmete 10% popust na redno ceno tečaja
IMATE ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Vas muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa niste prepričani, da je tečaj tisti pravi za vašega otroka? Pišite na info@flikepike.si ali pokličite na 031 851 286