fbpx

[vc_row height=”large” width=”full” us_bg_image=”937″ us_bg_repeat=”no-repeat”][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row columns_type=”small” height=”small”][vc_column][vc_column_text]

ZAČETNI EKSPRES TEČAJ ŠIVANJA OTROŠKIH OBLAČIL

Bi se rada v zelo kratkem času naučila šivati na šivalni stroj? Bi rada sama zašila prikupna in edinstvena oblačila za malega sončka? Vabimo te na 10-urni ekspres tečaj šivanja enostavnih oblačil za otroke, kjer boš osvojila šivalni stroj (običajni in overlock – opletilni), osnovne tehnike šivanja, delo s kroji ter izdelavo kroja za baggy hlačke.
Tečaj poteka v obliki 4 srečanj po 2,5 ure, skupaj 10 polnih ur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”auto”][vc_column width=”1/3″][us_separator type=”invisible”][us_single_image image=”790″ size=”medium” align=”center”][us_single_image image=”919″ size=”medium” align=”center”][us_single_image image=”907″ size=”medium” align=”center”][us_separator type=”invisible”][us_iconbox icon=”mdfi_content_content_cut ” style=”circle” title=”Prijavi se na tečaj” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.flikepike.si%2Fprijava-na-tecaj%2F||”][/us_iconbox][/vc_column][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1478361390718{background-color: #ffffff !important;}”][vc_column_text]

POPOLDANSKI TERMIN

četrtek, 11.1. od 17.00 do 19.30 ure

četrtek, 18.1. od 17.00 do 19.30 ure

četrtek, 25.1. od 17.00 do 19.30 ure

četrtek, 1.2. od 17.00 do 19.30 ure

DOPOLDANSKI TERMIN

torek, 23.1. od 9.30 do 12.00 ure

torek, 30.1. od 9.30 do 12.00 ure

torek, 6.2. od 9.30 do 12.00 ure

torek, 13.2. od 9.30 do 12.00 ure

VIKEND TERMIN

sobota, 27.1.. od 9.30 do 15.00 ure (z vmesnim odmorom za kosilo ali malico)

nedelja, 28.1. od 9.30 do 15.00 ure (z vmesnim odmorom za kosilo ali malico)

POTREBUJEŠ PREDZNANJE/TEŽAVNOSTNA STOPNJA

Primerno tako za popolne začetnice, kot tiste, ki že imajo nekaj preznanja šivanja z šivalnim strojem.

KAJ POTREBUJEŠ S SEBOJ

Blago za vse izdelke (približno 1m jerseya), za vse ostalo poskrbimo mi.

ŠTEVILO TEČAJNIKOV

3 do 5 (tečaj bo izveden ob prijavi vsaj treh tečajnic)

KJE

Stara Tobačna, Atelje Flikepike, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana (pripelješ se lahko z mestnim avtobusom ali brezplačno parkiraš pred stavbo)

CENA

109 EUR (možno plačilo v dveh obrokih)

KAJ SE NAUČIMO IN ZAŠIJEMO
 • Naučimo se uporabljati klasični šivalni stroj in spoznamo osnovne pripomočke za šivanje in krojenje
 • Spoznamo osnovne razlike med pleteninami in tkaninami
 • Spoznamo šivanje jerseya z overlock strojem
 • Zašijemo otroško ninico, slinorutko ali trak ter kapico
 • Naučimo se narisati kroj za baggy hlačke in jih zašijemo
PODROBNEJŠI PROGRAM
 1. srečanje: Po uvodnem spoznavanju in predstavitvi programa se lotimo spoznavanja šivalnega stroja in njegovih funkcij ter se naučimo napeljati niti in ga pripraviti na začetek šivanja. Naredimo tudi predstavitev najpogostejših pripomočkov, ki jih potrebujemo pri šivanju in krojenju. Po prvih spoznavnih šivih na kosu blaga sledi šivanje prvega enostavnega izdelka – otroške ninice. Po uspešno zaključenem prvem izdelku si vsaka tečajnica izbere izdelek po svoji želji: slinček, slinorutka ali trak za okoli ušes ter začne s šivanjem. Tečajnice dobijo tudi gradivo, kjer je snov, ki jo vzamemo na tečaju, tudi zapisana.
 1. srečanje: Na začetku naredimo kratko predstavitev najpogostejših tekstilij za otroška oblačila po surovinski sestavi ter razložimo osnovne razlike med pletaninami in tkaninami. Tečajnice dobijo tudi napotke glede vzdržavanja in likanja tekstilij. Nato nadaljujemo šivanje drugega izdelka in ga dokončamo. Sledi izbira kroja za otroško kapico in šivanje kapice.
 1. srečanje: Lotimo se risanja kroja za baggy hlačke. Učiteljica razloži postopek, tečajnice pa na podlagi osnovnih mer za različne velikosti hlačk izrišejo svoj kroj, kamor lahko po želji dodajo še žep ali aplikacijo po svoji izbiri. V kolikor katera od tečajnic še ni končala šivanja kapice,  jo konča sedaj, potem pa se loti krojenja baggy hlačk. Pred samim šivanjem hlačk naredimo krajšo predstavitev opletilnega (overlock) stroja in tečajnice preizkusijo prve šive na koščku blaga.
 1. srečanje: Nadaljujemo s šivanjem baggy hlačk, ki jih zašijemo z uporabo overlock stroja, se naučimo vstaviti patentni pas in patenta na hlačnicah. V kolikor ostane še kaj časa lahko tečajnice prerišejo še kroj za otroškega kapucarja in dobijo navodila za šivanje doma. Končamo s podelitvijo potrdila o opravljenem tečaju in uporabnega darilca.
DODATNI BONUSI
 • dobiš tiskano gradivo
 • učiš se v majhni skupini z individualnim pristopom
 • uporabljaš naše pripomočke in stroje (po želji lahko prineseš svoj šivalni stroj)
 • kroje in izdelke, ki jih zašiješ odneseš s seboj
 • ob koncu tečaja te čaka uporabo darilce
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”small” css=”.vc_custom_1478361333898{padding-top: -20px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1478361412591{padding-top: -20px !important;background-color: #e5e5e5 !important;}”][vc_column_text]“Mene so tečaji šivanja popolnoma navdušili. S samim tečajem sem zelo zadovoljna. Predvsem mi je všeč individualni pristop… čakanja ni, tako lahko učenje in delo potekata tekoče in intenzivno. Pohvalila bi tudi Matejo; razumljivo in enostavno razloži stvari, odgovori na vsako vprašanje in pokaže navdušenje nad našim ustvarjanjem. Ni ji odveč vsaki posebej razložiti, svetovati. Oblačila, ki jih ustvarjamo so uporabna in moja dva otroka vsakič vprašata, kaj sem novega zašila na tečaju :).” 

Kaja Jereb

Svoje začetke sem začela na FLiKEpike tečaju šivanja otroških oblačil. S tečajem sem bila zelo zadovoljna, dobila sem osnove in tudi koristne napotke, ki mi tudi sedaj pridejo zelo prav. Večkrat obiščem tudi vaš blog, preko njega sem se naučila kako zašiti notranji žep na hlačah in po vaših napotkih naredila tudi košek iz blaga.

Urška Žagar, izdelovalka unikatnih izdelkov za dom in družino, Urška in škarjice

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]