fbpx

Celoletni tečaji šivanja za osnovnošolce

72 h Za začetnike 168 €

Bi rad-a znal-a šivati in sešiti ter okrasiti različne izdelke? Te zanima, kako se uporablja šivalni stroj, šiva, oblikuje in okrašuje izdelke ter oblačila po tvojih željah?

Lepo te vabimo na tečaj šivanja za osnovnošolce, kjer se bomo naučili uporabljati šivalni stroj, spoznali osnove šivanja ter sešili unikatne izdelke. Ob učenju veščin šivanja bomo krepili potrpežljivost, samozavest in ustvarjalnost. Osvojili bo uporabne šiviljske veščine in se ob tem zabavali.

Hitra prijava


Vpis že poteka!

Tečaji potekajo celo šolsko leto enkrat tedensko, z izjemo šolskih počitnic. Spodaj navedeni termini se začnejo v oktobru.

RAZPISANI TERMINI

1.-3. razred (6-9 let): ŠIVALNO USTVARJANJE

 • ob petkih, 17:20 – 18:20

4-9. razred (10-15 let): ŠIVANJE ZA ZAČETNIKE

 • ob četrtkih, 16:45 – 18:15 ali
 • ob petkih, 15:40 – 17:00 ali
 • ob petkih, 18:30 – 20:00

4-9. razred (10-15 let): NADALJEVALNI TEČAJ

 • ob petkih, 18:30 – 20:00
KAJ SE NAUČIMO NA TEČAJU
 • Mlajši otroci (prva triada) se sprva spoznajo s šivanjem na roke, vezenjem, okraševanjem oblačil in izdelkov. Kasneje se naučimo tudi varno rokovati s šivalnim strojem in sešiti preproste izdelke.
 • Začetniki spoznajo osnove šivanja s šivalnim strojem (napeljava sukanca, nastavitve šivalnega stroja, izbira primernih šivov, izbira primernih igel, vzdrževanje šivalnega stroja), Šivamo in okrašujemo različne izdelke in oblačila ter postopoma nadgrajujemo znanje in krepimo spretnost.
 • Tečajniki nadaljevalnega tečaja poglobijo osnovno znanje šivanja ter se lotevajo bolj naprednih tehnik šivanja oblačil in izdelkov, spoznajo osnove priprave kroja za določen izdelek ter izkusijo tudi šivanje z drugimi šivalnimi stroji.
POTEK TEČAJA

Tečaji potekajo v Ateljeju FLiKEpike v Stari Tobačni na Tržaški cesti 2 v Ljubljani. Pred samo stavbo je v popoldanskem času možno brezplačno parkirati, če boste otroka pripeljali z avtom.

Tekom leta se bodo tečaji prilagajali šolskemu urniku in šolskim počitnicam. 

Tečaji potekajo v majhnih skupinah otrok, kar omogoča individualen pristop in delo z otroci.

PRVI OBISK (PREIZKUS)

Če se po prvem obisku tečaja odločite, da tečaja ne boste obiskovali in nam to pisno (na e-naslov) sporočite do konca tedna, ne bo nastala nobena obveznost plačila.

KAJ JE POTREBNO PRINESTI S SEBOJ

Otroci na tečaju uporabljajo naše stroje in pripomočke. Po želji lahko otrok s seboj prinese tudi svoj šivalni stroj. Material in blago za dekorativne izdelke bodo dobili pri nas, blago za oblačila pa boste nabavili sami (mentorica bo podala navodila za nakup).

CENA

168 € na tromesečje

Tečaj se plačuje na tromesečje (12 tednov). Pred začetkom tečajev v določenem tromesečju vam bomo po elektronski pošti poslali položnico za naslednje tromesečje. Septembra/oktobra bo izdan račun za obdobje oktober/september – december, decembra za obdobje januar – marec in marca za obdobje april – junij.PREVERI, KAJ MENIJO O TEČAJU STARŠI OTROK

Tečaj je hčerko povsem navdušil, pridobila je ogromno znanja in spoznanje, da si lahko izdelke šiva tudi sama. Hvala!

Alenka R.

Hči je že drugo leto zapored med počitnicami obiskovala tečaj šivanja za otroke in bila obakrat navdušena nad pridobljenim znanjem kot tudi vsemi izdelki, ki so se jih naučili zašiti. Mentorice so vedno znale pomagati in razložiti, če je prišlo do dodatnih vprašanj. Skupine so bile prijetne in starostno usklajene.

Maja Mikuletič

Sproščeno in zabavno šivanje, kjer se je hči v enem tednu ogromno naučila in prihajala domov z velikim zadovoljnim nasmehom na obrazu. Res dober prenos znanja, ki ga otrok enostavno razume. Definitivno priporočam.

Maja P.

Hčerka je bila nad tečajem navdušena. Na tečaj sem jo vpisala zaradi zainteresiranosti nad novimi znanji, na koncu je bilo še boljše kot je pričakovala. Absolutno priporočam.

Petra Č.


SPLOŠNI POGOJI VPISA
 • Vpis na tečaj lahko opravite preko spletnega obrazca (spodaj), elektronske pošte ali telefonsko. V opombe za vsak primer vpišite tudi rezervni termin.
 • Posamezen termin tečaja se bo izvedel ob prijavi vsaj 4 tečajnikov.
 • Če se po prvem obisku tečaja odločite, da tečaja ne boste obiskovali in nam to pisno (na e-naslov) sporočite do konca tedna, ne bo nastala nobena obveznost plačila.
 • Izpis iz tečaja je tekom leta mogoč ob vnaprejšnjem pisnem obvestilu za prihajajoče tromesečje. Drugačna oblika izpisa (po telefonu, prek ustnega obvestila) ni mogoča. Če se izpis zgodi sredi že plačanega tromesečja se tečajnina za neobiskane tečaje ne vrača.
 • Opravičeno odsotnost (bolezen, družinske okoliščine), ki traja dva tedna v mesecu ali več, je mogoče nadomeščati ob dogovoru z nami.
 • V primeru zaprtja države (korona), če sami predpisi ne bi dovoljevali izvajanja dejavnosti, bodo tečaji začasno prekinjeni. Ves neizveden in z vaše strani že plačan tečaj se bo izvedel takoj po odprtju
IMATE ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Vas muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa niste prepričani, da je tečaj tisti pravi za vašega otroka? Pišite na info@flikepike.si ali pokličite na 031 851 286