fbpx

Tečaj šivanja za osnovnošolce 10+ let

68 h Za začetnike 75 €

Bi rad-a znal-a šivati in sešiti ter okrasiti različne izdelke? Te zanima, kako se uporablja šivalni stroj, šiva, oblikuje in okrašuje izdelke ter oblačila po tvojih željah?

Lepo te vabimo na tečaj šivanja za osnovnošolce, kjer se bomo naučili uporabljati šivalni stroj, spoznali osnove šivanja ter sešili unikatne izdelke. Ob učenju veščin šivanja bomo krepili potrpežljivost, samozavest in ustvarjalnost. Osvojili bomo uporabne šiviljske veščine in se ob tem zabavali.

Hitra prijava


Tečaji potekajo enkrat tedensko, z izjemo šolskih počitnic. Prva stopnja začetnega tečaja poteka do konca januarja 2024, druga stopnja pa od februarja do konca maja 2024. Začetek tečajev je v prvem tednu oktobra. Prvi obisk je brezplačen, če se ne odločite za nadaljevanje tečaja.

TERMIN ZA ŠIVANJE ZA ZAČETNIKE (4.-9. razred)

  • ob petkih, 18.30- 20.00
KAJ SE NAUČIMO NA TEČAJU
  • spoznamo osnove šivanja s šivalnim strojem (napeljava sukanca, nastavitve šivalnega stroja, izbira primernih šivov, izbira primernih igel, vzdrževanje šivalnega stroja),
  • šivamo in okrašujemo različne izdelke in oblačila ter postopoma nadgrajujemo znanje in krepimo spretnost.
POTEK TEČAJA

Tečaji potekajo v Ateljeju FLiKEpike v Stari Tobačni na Tržaški cesti 2 v Ljubljani. Pred samo stavbo je v popoldanskem času možno brezplačno parkirati, če boste otroka pripeljali z avtom.

Tekom leta se bodo tečaji prilagajali šolskemu urniku in šolskim počitnicam. 

Tečaji potekajo v majhnih skupinah otrok (do 6 otrok), kar omogoča individualen pristop in delo z otroci.

PRVI OBISK (PREISKUS)

Če se po prvem obisku tečaja odločite, da tečaja ne boste obiskovali in nam to pisno (na e-naslov) sporočite do konca tedna, ne bo nastala nobena obveznost plačila.

KAJ JE POTREBNO PRINESTI S SEBOJ

Otroci na tečaju uporabljajo naše stroje in pripomočke. Po želji lahko otrok s seboj prinese tudi svoj šivalni stroj. Material in blago za dekorativne izdelke bodo dobili pri nas, blago za oblačila pa boste nabavili sami (mentorica bo podala navodila za nakup).

CENA

75 € / mesec

 


PREVERI, KAJ MENIJO O TEČAJU STARŠI OTROK

Otroka sta se tečaja udeležila brez velikih pričakovanj, malo z nezaupanjem (“kam naju mama spet sili”), zato smo se dogovorili da vztrajata do novega leta in potem povesta, kako naprej. Ob koncu leta je bil odgovor na vprašanje: “Bosta še hodila” JA, ITAK! Vzdušje v skupini je bilo super, mentorica odlična, spoznala sta veliko stvari povezanih s šivanjem (rokovanje s šivalnim strojem, krojenje, vezenje,…) in seveda ustvarila čudovite izdelke. Lepi izdelki pa seveda pozitivno vplivajo na otrokovo samopodobo – ponosna, da sta ustvarila veliko lepega veselo raziskujeta svet šivanja in ga bosta verjetno tudi jeseni. Hvala!

Katja O.

Hči je že drugo leto zapored med počitnicami obiskovala tečaj šivanja za otroke in bila obakrat navdušena nad pridobljenim znanjem kot tudi vsemi izdelki, ki so se jih naučili zašiti. Mentorice so vedno znale pomagati in razložiti, če je prišlo do dodatnih vprašanj. Skupine so bile prijetne in starostno usklajene.

Maja Mikuletič

Sproščeno in zabavno šivanje, kjer se je hči v enem tednu ogromno naučila in prihajala domov z velikim zadovoljnim nasmehom na obrazu. Res dober prenos znanja, ki ga otrok enostavno razume. Definitivno priporočam.

Maja P.

Super izkušnja in predvsem zelo praktična. Želimo, da se hči nauči ročnih spretnosti in potrpežljivosti. Prepričale so nas majhne skupine. Hvala, smo zelo zadovoljni.

Barbara M.


SPLOŠNI POGOJI VPISA
  • Vpis na tečaj lahko opravite preko spletnega obrazca (spodaj), elektronske pošte ali telefonsko. V opombe za vsak primer vpišite tudi rezervni termin.
  • Posamezen termin tečaja se bo izvedel ob prijavi vsaj 5 tečajnikov.
  • Če se po prvem obisku tečaja odločite, da tečaja ne boste obiskovali in nam to pisno (na e-naslov) sporočite do konca tedna, ne bo nastala nobena obveznost plačila.
  • Izpis iz tečaja je tekom leta mogoč ob vnaprejšnjem pisnem obvestilu za prihajajoči mesec. Drugačna oblika izpisa (po telefonu, prek ustnega obvestila) ni mogoča. 
  • Opravičeno odsotnost (bolezen, družinske okoliščine), ki traja dva tedna v mesecu ali več, je mogoče nadomeščati ob dogovoru z nami.
IMATE ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Vas muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa niste prepričani, da je tečaj tisti pravi za vašega otroka? Pišite na info@flikepike.si ali pokličite na 031 851 286