fbpx

Nariši kroj za majico po meri (spletni tečaj)

4 h Nadaljevalni 49 €

Težko najdeš primeren kroj majice za svojo postavo? Si sita testiranja kupljenih krojev, za katere nikoli ne veš kako bodo izpadli? Te zanima kako na kroju spremeniti izrez, kako podaljšati ali skrajšati majico ter narediti druge spremembe? Se rada igraš z različnimi modeli majic in jim dodaš svoje elemente? Točno veš kakšno majico bi rada, vendar ne najdeš primernega kroja, po katerem bi jo zašila?

Na tečaju ti pokažem, kako se pravilno vzamejo telesne mere in naučila se boš korak za korakom narisati osnovni kroj za majico iz elastičnih materialov po izmerjenih merah. Nato pa ti pokažem, kako lahko ta osnovni kroj poljubno spreminjaš, širiš ali daljšaš, spreminjaš obliko in izgled vratnih izrezov. Spoznala boš tudi kako narišeš kroj za kapuco, oblikuješ majico brez rokavov, majico na preklop ter netopir majico.

Tečaj je zasnovan tako, da ti vse postopke natančno pokažem in obrazložim, zato lahko brez težav slediš navodilom in se prepustiš ustvarjalnemu navdihu.


Spletni tečaj je v naprej posnet, zato si ga ogleduješ sama, v svojem lastnem tempu. Nahaja se v spletni učilnici, do njega dostopaš s svojim e-mailom in geslom od koderkoli. Posnetke lahko večkrat pogledaš.

.
TEČAJ JE PRIMEREN ZATE
  • če že poznaš osnove šivanja in rokovanja s šivalnim strojem,
  • če že imaš nekaj izkušenj s šivanjem zgornjih oblačil po krojih,
  • če imaš veliko željo po izdelavi kroja po merah ter preoblikovanju kroja po svojih željah,
  • če se rada učiš v svojem tempu in na samostojni način preko interneta.
.
KATERE VSEBINE VSEBUJE SPLETNI TEČAJ

Modul 1: UVOD (predstavitev tečaja, osnovni kroj, jemanje telesnih mer, zapis mer)

Modul 2: IZRIS OSNOVNEGA KROJA ŽENSKE MAJICE ZA ELASTIČNE MATERIALE (pripomočki za risanje kroja, risanje sprednjega in zadnjega krojnega dela, risanje rokava, dodatki za šiv)

Modul 3: SPREMINJANJE OSNOVNEGA KROJA (spremembe osnovnega kroja, izdelava puli ovratnika, izdelava vratnega patenta, izdelava v-izreza, izdelava ladijskega ovratnika, izdelava okroglega vstavljenega ovratnika, izdelava kapuce)

Modul 4: RAZLIČNI MODELI MAJIC (majica brez rokavov, majica na preklop,
netopir majica)

..
NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Ali je spletni tečaj Nariši si kroj za majico po meri primeren za začetnike?

Spletni tečaj ne priporočamo čistim začetnikom. Poleg osnov šivanja je potrebno poznati tudi osnove rokovanja s krojnimi deli. Tečaju boš lažje sledila, v kolikor si kdaj že sešila majico, tuniko ali kapucar na podlagi kupljenega kroja.

Kakšen kroj se naučimo na tečaju narisati?

Na tečaju narišemo osnovni kroj za žensko majico iz pletiva, torej elastičnih materialov. Osnovni kroj v osnovi sledi oblinam našega telesa, kot nekakšen ovoj. Osnovni kroj bomo nato preoblikovali na različne načine. Kroj, ki ga bomo narisali ni primeren za šivanje majice iz neelastičnih materialov oz. tkanine. Prav tako ni primeren za moške ali otroške modele majic.

Katere pripomočke potrebujem za risanje kroja za majico?

Potrebuješ papir večjih dimenzij, šiviljski meter ter krojaško ravnilo ali večji geotrikotnik.

Ali bo takoj na voljo vsa učna snov ali se bo nalagala postopoma?

Celotno učno vsebino imaš na voljo takoj ob nakupu spletnega tečaja. To pomeni, da si vsebine lahko ogledaš kadar želiš in imaš čas.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko zastaviš pri posameznih učnih vsebinah v komentarjih. Pridružiš pa se nam lahko tudi v zaprti Facebook skupini, ki je namenjena tečajnikom tega tečaja. V skupini lahko postavljaš vprašanja ter pokažeš svoje izdelke.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine tečaja?

Dostop do vsebine tečaja ti zagotavljamo najmanj 1 leto od dneva nakupa. V tem času lahko neomejeno pregleduješ vso vsebino in postavljaš vprašanja.

.
CENA SPLETNEGA TEČAJA

Investicija v novo znanje je 49 €.

.
KAJ JE VŠTETO V CENO TEČAJA
  • video vsebine, ki so razporejene v module,
  • podpora v obliki odgovorov na vprašanja,
  • dodatno gradivo za tečaj, ki je dodano v spletno učilnico.
.
PREVERI KAJ O TEČAJU MENIJO NAŠE TEČAJNICE

Priporočam vsem, ki bi si rade same skrojile majico. V tečaju so podane vse informacije, kako si narediti majico s kapuco, v-izrezom, na preklop… ni da ni!

Maja Žorga Dulmin


IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Te muči še karkoli v zvezi z tečajem ali pa nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.