fbpx

Nariši si kroj za klasične ženske hlače po meri

10 h Nadaljevalni 87 €

-> Težko najdeš primeren kroj hlač za svojo postavo?

-> Točno veš kakšne hlače bi rada, vendar ne najdeš primernega kroja?

-> Si sita testiranja kupljenih krojev, za katere nikoli ne veš kako bodo izpadli?

-> Te zanima, kako na kroju spremeniti višino pasu, dodati žepe, spremeniti obliko hlačnic in dolžino?

Pridruži se spletnem Zoom tečaju, kjer te bom korak za korakom vodila od jemanja mer, preko risanja kroja hlač do prilagoditve tvojim željam. Naučila se bos narisati kroj za klasične (elegantne) ženske hlače po tvojih merah, dodati pas in žepe ter oblikovati hlačnice po tvojih željah.

Hitra prijava


Trajanje tečaja:

24.1. do 28.2.2023

6  srečanj preko Zooma:

 • torek, 24.1. ob 19h
 • torek, 31.1. ob 19h
 • torek, 7.2. ob 19h
 • torek, 14.2. ob 19h
 • torek, 21.2. ob 19h
 • torek, 28.2. ob 19h

Tečaj je primeren zate:

 • če znaš šivati s klasičnim šivalnim strojem in poznaš osnove šivanja;
 • če se želiš naučiti (narisati) kroj klasičnih hlač po svojih merah;
 • če ti ustreza učenje na daljavo in bi rada pridobila novo znanje in ustvarjalni zagon za naprej.

Kaj lahko pričakuješ od tečaja:

 • pokažem ti, kako pravilno vzameš telesne mere,
 • naučiš se narisati standardni kroj za ženske hlače,
 • naučim te prilagoditi kroj svojim željam,
 • pokažem ti različne variante pasov ter žepov,
 • v času tečaja boš imela na voljo mojo podporo  ter možnost postavljanja vprašanj:
 • vsi posnetki ti ostanejo dostopni v zaprti FB skupini in spletni učilnici.

Kaj potrebuješ za tečaj:

Potrebuješ papir večjih dimenzij za risanje kroja (npr. pak oz. natron), šiviljski meter, krojaško ravnilo (ali krivuljnik) in patchwork ravnilo (ali večji geotrikotnik), 1,5 m neraztegljivega blaga za testni primer hlač

Kako bo potekal tečaj:

Iz tvojega domačega naslonjača, preko Zoom-a. Posnetki vsakega srečanja bodo sproti naloženi tudi v Facebook skupino ter spletno učilnico, zato si jih lahko pogledaš naknadno, če zamudiš prenos v živo. Dostop do zaprte Facebook skupine in posnetkov ti ostane za vedno. A ni to fajn? Nič več beljenja glave »Kako smo že tole naredili…?«, kajti vedno lahko za nazaj pogledaš posnetek.

Veš, da boš težko sledila tempu tečaja, ker imaš polno drugih obveznosti? Nič hudega! Posnetke lahko pogledaš tudi kasneje in z nekaj zamude slediš tečaju. Ni nobene potrebe, da te tečaj spravlja v stres. Šivanje mora biti sproščujoča in prijetna dejavnost. Prav tako lahko kadarkoli vprašaš tudi o stvareh, ki smo jih že obdelali.

Prijavi se


Najpogostejša vprašanja

Ali je spletni tečaj Nariši si kroj za klasične ženske hlače po meri primeren za začetnike?

Spletni tečaj ne priporočamo čistim začetnikom. Poleg osnov šivanja je priporočljivo, če poznaš tudi osnove rokovanja s krojnimi deli. Tečaju boš lažje sledila, v kolikor si kdaj že sešila kakšen kos oblačila na podlagi kupljenega kroja.

Kakšen kroj hlač se naučimo narisati na tečaju?

Na tečaju narišemo kroj za klasične ženske hlače za neraztegljive materiale. Kroj bomo nato prilagodili svojim željam (višina pasu, dodatek za zadrgo, žepi, oblika hlačnic,…). Kroj, ki ga bomo narisali ni primeren za šivanje hlač iz elastičnih materialov ali moški model hlač.

Ali je tečaj primeren zame, če imam zelo močno postavo?

Žal ne. Postopek risanja primeren za več ali manj standardno postavo, brez velikih odstopanj v trebušnem ali bočnem predelu. Pri močnejši postavi je potrebno kroj risati drugače oz. so pri risanju kroja potrebne drugačne usmeritve glede na specifiko postave, kar na tečaju v tako kratkem času ne moremo obravnavati.

Ali se bomo naučili hlače tudi sešiti?

Na tem tečaju se bomo naučili samo narisati kroj za hlače in sešili bomo testni model hlač brez zadrge in pasu, ki bo služil morebitnim dodatnim popravkom kroja. Po zaključku tega tečaja bo aprila 2023 sledil nov spletni tečaj za šivanje hlač.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko kadarkoli zastaviš. To bo možno v okviru naših srečanj ali pa v Facebook skupini. Če bo možno, ti bom na vprašanje že takoj pisno odgovorila v Facebook skupini, drugače pa na naslednjem srečanju.

Kaj pa če nimam veliko časa in ne bom uspela v celoti slediti zastavljenemu ritmu tečaja?

Brez skrbi, zastavljeni vsebini lahko slediš v lastnem tempu in ko imaš ti čas. Vso vsebino lahko obdelaš tudi kasneje, kajti dostop do FB skupine in spletne učilnice ti ostane tudi po zaključku tečaja.


Imaš še kakšno vprašanje

Te muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa še nisi prepričana, da je ta tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.

Cena tečaja in prijava

87,00 €