fbpx

Nauči se šivati s šivalnim strojem (spletni tečaj)

4 h Za začetnike 45 €

Kako se uporablja šivalni stroj? Kako se šivalni stroj pripravi za šivanje? Kaj moram vedeti predno se lotim šivanja? Kateri šiv in nastavitve naj kdaj uporabim? Kakšne so značilnosti blaga in kaj moram upoštevati pri šivanju?

Tečaj, ki te opremi z vsem potrebnim znanjem zato, da lahko začneš sproščeno šivati in postopoma nadgrajevati znanje in veščine šivanja. Za sproščeno in lahkotno šivanje so prave osnove zelo pomembne saj ti bodo prihranile ogromno živcev in časa. Spletni tečaj na strukturiran način predstavi vse potrebne osnove za sproščen vstop v svet šivanja. Skupaj zašijemo tudi štiri preproste izdelke.


Spletni tečaj je v naprej posnet, zato si ga ogleduješ sama, v svojem lastnem tempu. Nahaja se v spletni učilnici, do njega dostopaš s svojim e-mailom in geslom od koderkoli. Posnetke lahko večkrat pogledaš.

 
TEČAJ JE PRIMEREN ZATE
  • če si popolna začetnica in se ti o šivanju ne sanja prav nič ali tudi če imaš že nekaj predznanja šivanja s šivalnim strojem;
  • če imaš veliko željo po učenju šivanja in si želiš spoznati osnove šivanja v kratkem času in na strukturiran način;
  • če se rada učiš v svojem tempu in na samostojni način preko interneta.
 
KATERE VSEBINE VSEBUJE SPLETNI TEČAJ

Modul 1: UVOD (Predstavitev tečaja, razlike med klasičnimi šivalnimi stroj)

Modul 2: SPOZNAJMO ŠIVALNI STROJ (Kako šivamo s šivalnim strojem, pregled funkcij šivalnega stroja pri mehanskem in elektronskem šivalnem stroju)

Modul 3: NAPELJAVA SUKANCEV (Navijanje sukanca na vretence, vstavljanje vretenca, napeljava zgornjega sukanca)

Modul 4: ŠIVI (PROGRAMI) ŠIVALNEGA STROJA (Nastavitev ravnega in cikcak šiva, šivi za elastične materiale, pregled ostalih šivov)

Modul 5: FUNKCIJE ŠIVALNEGA STROJA (Posebne funkcije elektronskih šivalnih strojev, igle, tačke, nastavitev napetosti zgornjega sukanca)

Modul 6: KAKO ŠIVAMO (Osnovne zakonitosti šivanja, šivamo na papir)

Modul 7: O PRIPOMOČKIH, BLAGU IN KROJENJU (Osnovni pripomočki za šivanje, pregled tekstilij in njihovih lastnosti, osnove krojenja)

Modul 8: ŠIVAMO PRVI IZDELEK: BLAZINICA ZA BUCIKE

Modul 9: ŠIVAMO KOŠEK IZ BLAGA

Modul 10: ŠIVAMO TOALETKO (Prišijemo zadrgo)

Modul 11: ŠIVAMO NESKOČNI ŠAL (Prišijemo zadrgo)

Modul 11: VZDRŽEVANJE ŠIVALNEGA STROJA

 
KAJ BOŠ ODNESLA OD SPLETNEGA TEČAJA
  • spoznala boš osnove šivanja s šivalnim strojem (napeljava sukanca, nastavitve šivalnega stroja, izbira primernih šivov, izbira primernih igel in tačk),
  • spoznala boš osnovne lastnosti blaga (pletiva in tkanine)
  • spoznala boš nepogrešljive pripomočke pri šivanju
  • naučila se boš samostojno uporabljati šivalni stroj ter zašiti blazinico za bucike, košek iz blaga, toaletno torbico z zadrgo in neskončni šal


 
NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Na katerem šivalnem stroju delamo na spletnem tečaju?

Celoten spletni tečaj je posnet na elektronskem šivalnem stroju znamke Elna eXperience 560.

Kaj pa če imam drugačen model šivalnega stroja, kot je v spletnem tečaju?

Nič hudega, šivalni stoji so si med seboj podobni, razlikujejo se večinoma v funkcijah, ki jih premorejo.  Določene funkcije, ki se nekoliko bolj razlikujejo med različnimi modeli strojev, smo natančneje pokazali na različnih modelih.

Sem čista začetnica, nikoli nisem šivala s šivalnim strojem in nimam pojma o šivanju. Ali je tečaj primeren zame?

Seveda, ta tečaj je namenjen prav začetnikom in je tako zasnovan, da vas postopoma pelje čez spoznavanje šivalnega stroja, vse do prvih samostojnih šivov ter preprostih izdelkov.

Ali bo takoj na voljo vsa učna snov ali se bo nalagala postopoma?

Vsi posnetki tečaja so posneti v naprej in bodo na voljo takoj ob začetku tečaja. To pomeni, da si posnetke lahko ogledaš kadar želiš in imaš čas.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko zastaviš pri posameznih učnih vsebinah pri komentarjih. Potrudili se bomo, da bomo na vprašanje čim prej odgovorili.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine tečaja?

Dostop do vsebine tečaja ti zagotavljamo vsaj 1 leto od dneva nakupa. V tem času lahko neomejeno pregleduješ vso vsebino in postavljaš vprašanja.

 
CENA SPLETNEGA TEČAJA

45 €

 
KAJ JE VŠTETO V CENO TEČAJA
  • video vsebine, ki so razporejene v module,
  • podpora v obliki odgovorov na vprašanja,
  • dodatno gradivo za tečaj, ki je dodano v spletno učilnico.

 
PREVERI KAJ O TEČAJU MENIJO NAŠE TEČAJNICE

Na začetni tečaj sem se prijavila, ker sem kar sedla za šivalni stroj in začela s šivanjem. Na tem tečaju sem ugotovila, da je potrebno kar nekaj predznanja, na primer, katera igla, katera tačka, kakšen sukanec, za kaj je dvojna igla, na kaj biti pozoren in podobno. Tako se izogneš slabi volji, ker izdelek ni tak, kot si želel, čeprav vanj vložiš svoj čas in trud.

Erika Laharnar

Na tečaj sem se prijavila, ker sem imela željo kaj zašiti. V trenutku sem si kupila najcenejši šivalni stroj, se prijavila na spletni tečaj in se začela učiti. Osvojila sem čiste osnove, kako delati s šivalnim strojem, katero iglo uporabiti za določeno vrsto materiala, nekaj o šivih, strukture blaga, nasveti o blagu, kateri sukanec uporabiti. Ana zelo lepo govori, prikazuje, večkrat pove bistvo, da se ti vtisne v spomin. Zelo sem se veselila šivanja njenih izdelkov, ki so se izkazali za zelo praktične. Res je fajn in tečaj priporočam tudi tistim, ki že znajo šivat. 

Nina Žvanut

Tečaj je super. Sem zelo vesela, da sem se prijavila. Mi pa tudi online tečaj zelo ustreza, ker sem zelo omejena s časom, tega pa pogledam kadar imam čas. Na naših koncih tudi ne vem za kakšne tečaje, tako da je ta oblika se toliko bolj dobrodošla.

Eva Rek

Pred leti sem si kupila šivalni stroj in se takrat tudi udeležila tečaja o osnovah šivanja, vendar sem veliko teh osnov pozabila. Želela sem si osvežiti znanje in ga tudi nadgraditi. Vesela sem, da sem se lahko preko spletnega tečaja učila šivati takrat, ko sem imela čas, poleg tega pa imam dostop do posnetkov in si jih lahko ponovno ogledam, kadar bom naletela na težavo. Na tečaju sem se veliko novega naučila, najbolj pa sem hvaležna, da šivalni stroj ne stoji, ampak riše nasmeh na moja lica, ko z njim lahko ustvarjam. Hvala vam za to izkušnjo.

Maja Masterl


IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Te muči še karkoli v zvezi z tečajem ali pa nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.