fbpx

Počitniški tečaj šivanja za otroke 10+let

30 h Za začetnike 269 €

Imate doma mlado ustvarjalko ali mladega ustvarjalca, ki bi se rad naučil uporabljati šivalni stroj? Se ji/mu zasvetijo oči, ko lahko izrazi svojo ustvarjalnost pri kombiniranju blaga in šivanju svojega izdelka?

Med poletnimi počitnicami lepo vabimo na 5-dnevni tečaj šivanja za otroke od 10 do 15 leta, kjer se bomo naučili uporabljati šivalni stroj, spoznali osnove šivanja ter zašili čisto svoje unikatne izdelke, tudi  svoje prve hlače in pulover s kapuco iz raztegljivih materialov.

Hitra prijava


5-dnevni tečaj poteka v obliki petih srečanj po 6 ur, skupaj 30 ur z vmesnim odmorom za kosilo.

TERMINI
TERMIN 1
ponedeljek, 25.7. od 9.00 do 15.00 ure
torek, 26.7. od 9.00 do 15.00 ure
sreda, 27.7. od 9.00 do 15.00 ure
četrtek, 28.7. od 9.00 do 15.00 ure
petek, 29.7. od 9.00 do 15.00 ure
.
TERMIN 2 (ni več prostih mrst)
ponedeljek, 22.8. od 9.00 do 15.00 ure
torek, 23.8. od 9.00 do 15.00 ure
sreda, 24.8. od 9.00 do 15.00 ure
četrtek, 25.8. od 9.00 do 15.00 ure
petek, 26.8. od 9.00 do 15.00 ure
.
TEČAJ JE PRIMEREN ZA OTROKE
 • ki so popolni začetniki in tudi tiste, ki že imajo nekaj predznanja šivanja s šivalnim strojem;
 • stare med 10 in 15 let (tudi kakšno leto več ali manj ni težava);
 • ki imajo veliko željo po učenju šivanja ter si želijo spoznati osnove šivanja v kratkem času in na najbolj optimalen način.
KAJ SE NAUČIMO NA TEČAJU
 • spoznamo osnove šivanja s šivalnim strojem (napeljava sukanca, nastavitve šivalnega stroja, izbira primernih šivov, izbira primernih igel, vzdrževanje šivalnega stroja),
 • preizkusimo nepogrešljive pripomočke pri šivanju in se jih naučimo pravilno uporabljati,
 • zašijemo prvi enostavni izdelek (blazinica za bucike),
 • naučimo se zašiti nahrbtnik z vrvicami,
 • spoznamo tehniko šivanja zadrge in toaletne torbice,
 • zašijemo torbico in plišasto igračko.
 • naučimo se šivati elastične materiale s klasičnim šivalnim strojem,
 • zašijemo hlače za prosti čas in pulover s kapuco
KAJ JE POTREBNO PRINESTI S SEBOJ

S seboj prinesete le blago za hlače in pulover s kapuco (točna navodila dobite na tečaju), za vse ostalo poskrbimo mi.

DODATNI BONUSI
 • v ceno je vključeno blago in material za prve izdelke,
 • udeleženci imajo na voljo vse pripomočke in šivalni stroj (po želji lahko prinesejo tudi svoj šivalni stroj),
 • udeleženci prejmejo kroje za vse izdelke,
 • učimo se v majhni skupini, ki omogoča individualni pristop,
 • ob koncu tečaja prejmejo uporabno darilce,
 • zagotovljeno je kosilo, prigrizki in pijača med tečajem.
ŠTEVILO TEČAJNIKOV

3 do 5 (tečaj bo izveden ob prijavi vsaj treh otrok)

KJE

Stara Tobačna, Atelje FLiKEpike, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana

CENA

269 € (možno plačilo v dveh obrokih); 10% popust za dva otroka iz iste družinePODROBNEJŠI PROGRAM

1.dan: Po uvodnem spoznavanju in predstavitvi programa se lotimo spoznavanja šivalnega stroja in njegovih funkcij ter se naučimo napeljati niti in ga pripraviti na začetek šivanja. Naredimo tudi predstavitev najpogostejših pripomočkov, ki jih potrebujemo pri šivanju in krojenju. Po prvih spoznavnih šivih na kosu blaga sledi šivanje prvega enostavnega izdelka – blazinice za bucike. Po uspešno zaključenem prvem izdelku se lotimo priprave krojnih delov za nahrbtnik z vrvicami. V roke bomo vzeli čopiče in pripomočke za delanje odtisov ter okrasili blago za nahrbtnik. Medtem, ko se bo barva na blagu sušila, bomo izbrali blago in zadrgo za toaletno torbico ter pripravili vse krojne dele za šivanje.

2.dan: Sedaj je čas, da nahrbtnik zašijemo. Čisto na koncu se bomo naučili napeljati tudi vrvico in naš nahrbtnik je končan. Nato se lotimo šivanja toaletne torbice ali peresnice. Učiteljica bo razložila kako prišijemo zadrgo, nato pa sledi šivanje izdelka. Po uspešnem zaključku peresnice je na vrsti je priprava kroja za plišasto igračo. Izberemo ustrezen kroj in blago ter pripravimo vse krojne dele. Lotimo se šivanja. V vsakem trenutku bo za pomoč na voljo učiteljica, da bo šivanje potekalo brez težav.

3.dan: S

edaj nam šivanje gre že precej dobro od rok. Na vrsti je torbica s podlogo in žepom. Izberemo blago in izrežemo vse krojne dele in se lotimo šivanja. V kolikor nam ostane še kaj časa bomo naredili še košek za različne drobnarije in/ali obesek za ključe iz filca.

4.dan: Razložimo kaj je pomembno pri šivanju elastičnih materialov, kako se pripravi šivalni stroj in katere šive se uporablja. Naredimo kratek pregled značilnosti pletiv in kako se pravilno polaga kroje na blago. Sledi priprava krojnih delov za hlače za prosti čas in šivanje. Po uspešno zaključenem prvem izdelku, pogledamo kako izberemo pravo velikost zase ter se lotimo priprave krojnih delov za pulover s kapuco.

5.dan: Pripravimo vse krojne dele za pulover s kapuco in se lotimo šivanja. Učiteljica bo razložila pravilno zaporedje šivanja in priskočila na pomoč, če se bo komu ustavilo ali ne bo šlo vse gladko. Čas bo hitro minil, mi pa bomo nestrpno čakali, da bomo končni izdelek lahko pomerili. Ob koncu tečaja otroci prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju, kroje za izdelke ter uporabno darilce.

SPLOŠNI POGOJI VPISA
 • ob vpisu na tečaj (preko obrazca na spletni strani, elektronske pošte ali telefonsko) je potrebno v roku enega dne poravnati akontacijo 50€ (podatke prejmete po e-pošti),
 • nadomeščanje izpuščenega srečanja tečaja ni zagotovljeno, je pa možno po dogovoru na katerem od naslednjih terminov tečaja.
 • v primeru vpisa dveh otrok iz iste družine prejmete 10% popust na redno ceno tečaja
IMATE ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Vas muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa niste prepričani, da je tečaj tisti pravi za vašega otroka? Pišite na info@flikepike.si ali pokličite na 031 851 286