fbpx

Sešijem si enodelne kopalke (tečaj preko Zooma)

5 h Nadaljevalni 37 €

Poletje in čas dopustov se bliža. Potrebuješ nove enodelne kopalke? Nimaš pojma, kako se jih sešije, vendar si jih želiš? Težko najdeš ustrezne kopalke zase in si sita tekanja po trgovinah in iskanja ustreznega modela?

Pridruži se nam na Zoom tečaju, kjer te korak po koraku vodim od kroja do končnega izdelka. Ja, to poletje se lahko pobahaš s svojimi kopalkami iz tvoje najljubše barvne kombinacije. Pripravili smo lušten model enodelnih kopalk, ki lepo poudari postavo in skrije pomanjkljivosti. Športen model kopalk je kot nalašč za plavanje in vodne aktivnosti, saj ti naramnice zagotovo ne bodo lezle navzdol.


Trajanje tečaja:

6.6. do 15.6.2022

3  srečanja preko Zooma:

 • ponedeljek 6.6. ob 20h
 • četrtek, 9.6. ob 20h
 • sreda, 15.6. ob 20h

Tečaj je primeren zate:

 • če že imaš nekaj predznanja šivanja s klasičnim šivalnim strojem,
 • če bi se rada naučila šivati kopalke,
 • če ti ustreza učenje na daljavo in bi rada zašila nekaj novega ter dobila ustvarjalni zagon za naprej.

Kaj lahko pričakuješ od tečaja:

 • prejmeš kroj za kopalke v velikostih 36 do 50, ki si ga natisneš doma ali v kopirnici;
 • pokažem ti, kako pravilno skrojiš krojne dele za kopalke in kroj ustrezno prilagodiš (podaljšaš ali skrajšaš);
 • korak za korakom ti pokažem postopek šivanja;
 • naučila se boš rokovanja z lycro, prišiti elastiko na robove ter dodati mrežasto podlogo;
 • v času tečaja boš imela na voljo mojo podporo  ter možnost postavljanja vprašanj:
 • vsi posnetki ti ostanejo dostopni v zaprti FB skupini in spletni učilnici.

 


Kaj potrebuješ za tečaj:

Klasični šivalni stroj, overlock stroj (ni obvezen), blago (lycra in mrežasta podloga) in elastiko za kopalke (navodila prejmeš ob vpisu).

Kako bo potekal tečaj:

Iz tvojega domačega naslonjača, preko Zoom-a. Posnetki vsakega srečanja bodo sproti naloženi tudi v Facebook skupino ter spletno učilnico, zato si jih lahko pogledaš naknadno, če zamudiš prenos v živo. Dostop do zaprte Facebook skupine in posnetkov ti ostane za vedno. A ni to fajn? Nič več beljenja glave »Kako smo že tole sešili…?«, kajti vedno lahko za nazaj pogledaš posnetek.

Veš, da boš težko sledila tempu tečaja, ker imaš polno drugih obveznosti? Nič hudega! Posnetke lahko pogledaš tudi kasneje in z nekaj zamude slediš tečaju. Ni nobene potrebe, da te tečaj spravlja v stres. Šivanje mora biti sproščujoča in prijetna dejavnost. Prav tako lahko kadarkoli vprašaš tudi o stvareh, ki smo jih že obdelali.

 


Najpogostejša vprašanja

Sem čista začetnica kar se tiče šivanja, ne znam uporabljati šivalnega stroja. Ali je tečaj primeren zame?

Žal ne. Na tečaju se predvideva, da znaš uporabljati šivalni stroj in da si kakšen izdelek že sešila. Na tečaju namreč ne bomo obravnavali rokovanja s šivalnim strojem.

Ali je  model kopalk ustrezen za mojo postavo?

Izbrali smo klasični model enodelnih kopalk, ki optično nekoliko zožijo postavo. Kroj je na voljo v velikosti od 36 do 50. Najbolje, da preveriš svoj prsni, pasni in bočni obseg. Kopalke so primerne za prsni obseg od 84 cm do 116 cm, pasni obseg od 67 cm do 97 cm ter bočni obseg od 93 cm do 120 cm. Kopalke so brez prsne opore, zato niso primerne za tiste, ki imajo večje prsi in potrebujejo oporo v tem delu.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko kadarkoli zastaviš. To bo možno v okviru naših srečanj ali pa v Facebook skupini. Če bo možno, ti bom na vprašanje že takoj pisno odgovorila v Facebook skupini, drugače pa na naslednjem srečanju.

Kaj pa če nimam veliko časa in ne bom uspela v celoti slediti zastavljenemu ritmu tečaja?

Brez skrbi, zastavljeni vsebini lahko slediš v lastnem tempu in ko imaš ti čas. Vso vsebino lahko obdelaš tudi kasneje, kajti dostop do FB skupine in spletne učilnice ti ostane tudi po zaključku tečaja.

Imaš še kakšno vprašanje

Te muči še karkoli v zvezi z delavnico ali pa še nisi prepričana, da je delavnica tista prava zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.


Cena tečaja in prijava

37 €

Število mest na spletnem tečaju je omejeno (zato, da omogočim kvalitetno podporo za vse udeleženke), zato pohiti s prijavo, da si zagotoviš mesto.