fbpx

Sešijem si jopo z zadrgo (tečaj preko Zooma)

12 h Nadaljevalni 117 €

7-tedenski spletni tečaj s podporo preko Zooma

Bi to pomlad rada korakala naokrog v jopici, ki jo boš sama sešila in skreirala barvno kombinacijo po svojih željah? Ne znaš sama, ker se bojiš šivati zadrgo ali morda nimaš pojma, kako se namesti žep in zaključi robove?

Zagotavljava, da bomo skupaj premagale ta strah in boš na koncu ponosna na svoj nov izdelek. V lahkotnem tempu ti bova pokazali čisto vse korake, ki so potrebni, da prideš od kroja do končnega izdelka. Tečaj je zasnovan tako, da lahko sproti postavljaš vprašanja in skupaj razrešimo vse dileme v zvezi s temo tečaja. Z nama je na tem tečaju šivalo že najmanj 50 udeleženk in prav vsaka je sešila svojo jopico.

Tukaj Ana in Nataša (več o naju si lahko prebereš tukaj). Obe radi preizkušava nove kroje, tehnike in nadvse uživava v šivanju. Tokrat te vabiva z nama na potovanje do tvoje morda čisto prve jope z zadrgo. Imaš raje dolgo ali krajšo varianto, s kapuco ali brez, bolj športno ali elegantno? Bi jo raje imela iz prevešanke, flisa, softshella ali jeansa? Jopa z nešteto možnostmi, ki jo boš zašila točno tako, kot si želiš.


Trajanje tečaja:

15. 2. do 28. 3. 2024

7 tednov, 1x tedensko ob četrtkih ob 20.15 uri, 7 srečanj preko Zooma

Tečaj je primeren zate:

 • če že znaš šivati s klasičnim šivalnim strojem in poznaš osnove šivanja;
 • če se ne znaš (ali si ne upaš) sama lotiti določenih postopkov pri šivanju jope (kot so zadrge, žepi, zaključki);
 • če ti ustreza učenje na daljavo in bi rada zašila nekaj novega ter dobila ustvarjalni zagon za naprej.

Kaj lahko pričakuješ od tečaja:

 • dobiš kroj za žensko jopo v velikosti od 36 do 46 v PDF obliki za tiskanje doma (lahko pa uporabiš tudi kakšen kroj po svoji izbiri) ter navodila za nakup blaga;
 • naučila se boš pripraviti kroj in izbrati ustrezno velikost zase;
 • pokazali ti bova, kako pravilno skrojiš krojne dele;
 • skupaj bomo pogledale posebnosti šivanja jope iz različnega blaga;
 • naučila se boš prišiti zadrgo;
 • pokazali ti bova različne variante žepov in postopek šivanja le-teh;
 • korak za korakom bomo zašile vse krojne dele ter izdelale zaključke na rokavih in spodnjem delu jope;
 • v času tečaja boš imela na voljo podporo dveh mentoric ter možnost postavljanja vprašanj,
 • vsi posnetki ti ostanejo za vedno dostopni v zaprti FB skupini, ki je namenjena samo tečajnicam.

Poglej si jope in jakne naših udeleženk


Kaj potrebuješ za tečaj:

Klasični šivalni stroj, blago za jopo (prevešanka, softshell, flis, jeans), zadrgo in morebitne dodatke (vsa navodila prejmeš ob prijavi).

Kako bo potekal tečaj:

Iz tvojega domačega naslonjača, preko Zoom-a. Posnetke vsakega srečanja bova sproti naložili v spletno učilnico in Facebook skupino, zato si jih lahko pogledaš naknadno, če zamudiš prenos v živo. Dostop do posnetkov ti ostane tudi po koncu tečaja. A ni to fajn? Nič več beljenja glave »Kako smo že tole sešili…?«, kajti vedno lahko za nazaj pogledaš posnetek.

Veš, da boš težko sledila tempu tečaja, ker imaš polno drugih obveznosti? Nič hudega! Posnetke lahko pogledaš tudi kasneje in z nekaj zamude slediš tečaju. Ni nobene potrebe, da te tečaj spravlja v stres. Šivanje mora biti sproščujoča in prijetna dejavnost. Prav tako lahko kadarkoli vprašaš tudi o stvareh, ki smo jih že obdelali.


Najpogostejša vprašanja

Ali je tečaj primeren za začetnice?

Tečaj je primeren zate, če že imaš nekaj izkušenj s šivanjem, znaš uporabljati klasični šivalni stroj in poznaš osnove šivanja. Za čiste začetnice pa tečaj ni primeren.

Ali za tečaj potrebujem kakšen poseben šivalni stroj?

Zadostuje klasični šivalni stroj, tudi najbolj osnovni model. Če boš izbrala elastični material (prevešanko) ti bo prav tudi overlock stroj, vendar ni obvezen.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko kadarkoli postaviš v zaprti Facebook skupini ali pa na naših srečanjih.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine tečaja in ali se lahko tečaja udeležim tudi, če nisem na Facebooku?

Vsebine tečaja bodo v spletni učilnici in FB skupini na voljo še najmanj eno leto po zaključku tečaja. Za spremljanje tečaja ne potrebuješ Facebooka, kajti posnetki Zoom srečanj bodo sproti naloženi tudi v spletno učilnico. Facebook skupina je namenjena bolj druženju in spodbujanju, vendar nič pomembnega ne boš zamudila, če se ne boš pridružila skupini. Vse pomembne opomnike boš v vsakem primeru dobila tudi po mailu.


Imaš še kakšno vprašanje

Te muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa še nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.

Cena tečaja in prijava

Cena tečaja je 117 €.