fbpx

Sešijem si torbo-nahrbtnik (tečaj preko Zooma)

10 h Nadaljevalni 77 €

Bi imela novo praktično torbo, ki se zlahka spremeni v nahrbtnik, ko bi rada imela proste roke? Sanjaš o tisti barvni kombinaciji, ki se bo tako lepo podala k tvoji jakni in čevljem? Si želiš torbo iz jeansa, dekorativnega blaga, umetnega usnja? No, sedaj imaš priložnost, da svoje sanje uresničiš.

Tukaj Ana in Nataša (več o naju si lahko prebereš tukaj). Obe radi preizkušava nove kroje, tehnike in nadvse uživava v šivanju. Tokrat te vabiva z nama na potovanje do tvoje morda prve resne torbe.

Se je ne upaš lotiti sama, ker nisi suverena pri šivanju zadrg? Nikoli nisi šivala všitega žepa z zadrgo in skrite zadrge? Nimaš pojma, kako dodaš notranjo podlogo in žepe, da bo funkcionalna? Nič hudega, zato sva tu. V lahkotnem tempu ti bova pokazali čisto vse korake, ki so potrebni, da prideš od kroja do končnega izdelka. Tečaj je zasnovan tako, da lahko sproti postavljaš vprašanja in skupaj razrešimo vse dileme v zvezi s šivanjem torbe. Ali se nama pridružiš?


Tečaju se je možno pridružiti še do 3.10.2021.

Trajanje tečaja:

20.9. do 24.10. 2021

 • 5 tednov, 2x tedensko, 10 srečanj preko Zooma
 • Srečanja za šivanje: ponedeljki ob 20.00 uri (20.9., 27.9., 4.10., 11.10., 18.10.)
 • Srečanja za vprašanja: srede ob 20.00 uri (22.9., 29.9., 6.10., 13.10., 20.10.)

Tečaj je primeren zate:

 • če že znaš šivati s klasičnim šivalnim strojem in poznaš osnove šivanja;
 • če se ne znaš (ali si ne upaš) sama lotiti določenih postopkov pri šivanju torbe (kot so zadrge, žepi, podloga);
 • če ti ustreza učenje na daljavo in bi rada zašila nekaj novega ter dobila ustvarjalni zagon za naprej.

Kaj lahko pričakuješ od tečaja:

 • dobiš kroj za torbo-nahrbtnik v pdf obliki za tiskanje doma ali kopirnici ter navodila za nakup blaga;
 • pokazali ti bova, kako pravilno skrojiš krojne dele in nalikaš medvlogo;
 • naučila se boš prišiti tri različne zadrge;
 • pokazali ti bova kako se lotiš šivanja različnih žepov;
 • korak za korakom bomo zašile vse krojne dele, dodale nosilne trakove in podlogo;
 • stalno boš imela na voljo podporo dveh mentoric, možnost postavljanja vprašanj in spodbudo;
 • vsi posnetki izdelave torbe in odgovori na vprašanja ti ostanejo za vedno dostopni v zaprti FB skupini.


Kaj potrebuješ za tečaj:

Klasični šivalni stroj, blago za torbo (dekorativno blago, blago za podlogo, opcijsko umetno usnje za dno, medvlogo), zadrge in trak – gurtna.

Kako bo potekal tečaj:

Iz tvojega domačega naslonjača, preko Zoom-a in tudi s prenosom v zaprto Facebook skupino. Posnetki vsakega srečanja bodo sproti dostopni v Facebook skupini, zato si jih lahko pogledaš naknadno, če zamudiš prenos v živo. Dostop do zaprte Facebook skupine in posnetkov ti ostane za vedno. A ni to fajn? Nič več beljenja glave »Kako smo že tole sešili…?«, kajti vedno lahko za nazaj pogledaš posnetek.

Veš, da boš težko sledila tempu tečaja, ker imaš polno drugih obveznosti? Nič hudega! Posnetke lahko pogledaš tudi kasneje in z nekaj zamude slediš tečaju. Ni nobene potrebe, da te tečaj spravlja v stres. Šivanje mora biti sproščujoča in prijetna dejavnost. Prav tako lahko kadarkoli vprašaš tudi o stvareh, ki smo jih že obdelali.


Kaj o najinih online tečajih pravijo drugi?

 

 


Najpogostejša vprašanja

Ali je tečaj primeren za začetnice?

Tečaj je primeren zate, če že imaš nekaj izkušenj s šivanjem, znaš uporabljati klasični šivalni stroj in poznaš osnove šivanja. Ni pa primeren zate, če še nikoli nisi šivala.

Ali za tečaj potrebujem kakšen poseben šivalni stroj?

Potrebuješ le klasični šivalni stroj. Če imaš čisto osnovni model šivalnega stroja se lahko zgodi, da boš imela težave pri šivanju več plasti blaga na določenih delih. Zato ti priporočava, da preizkusiš ali tvoj stroj zmore šivati vsaj 4-5 plasti jeansa.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko kadarkoli postaviš v zaprti Facebook skupini ali pa na naših srečanjih. Enkrat tedensko bova srečanje posvetili prav vprašanjem udeleženk in nanje odgovorili.

Kaj pa če nimam veliko časa in ne bom uspela v celoti slediti zastavljenemu ritmu učenja in šivanja?

Brez skrbi, zastavljeni vsebini lahko slediš v lastnem tempu in ko imaš ti čas. Vso vsebino lahko obdelaš tudi kasneje, kajti dostop do FB skupine z vsem materialom ti ostane za vedno.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine tečaja?

Vsebine tečaja bodo na voljo neomejeno časa. Kadarkoli boš lahko dostopala do vseh gradiv in video posnetkov znotraj zaprte FB skupine.

Imaš še kakšno vprašanje?

Te muči še karkoli v zvezi z delavnico ali pa še nisi prepričana, da je delavnica tista prava zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.


Cena tečaja in prijava

Investicija v novo znanje je 77 €.

 

Prijava na tečaj Sešijem si torbo-nahrbtnik