fbpx

Sešijem si udoben ženski suknjič – blazer (tečaj preko Zooma)

10 h Nadaljevalni 99 €

5-tedenski spletni tečaj s podporo preko Zooma

Ženski suknjič iz raztegljivega blaga je odličen kos oblačila, ki ga lahko nosiš na različne načine. Poda se tako k športnemu kot bolj formalnemu videzu. Hkrati je dovolj udoben, da se boš v njem počutila odlično cel dan. Izbiraš lahko med dvema dolžinama. Izberi svoje blago in si ga sešij na našem spletnem tečaju.

Spletni tečaj vodim Mateja Gruden, mentorica na tečajih šivanja FLIKEpike, diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil ter vodja lastne blagovne znamke udobnih oblačil.


Trajanje tečaja:

11. 4. do 16. 5. 2024

5 tednov, 1x tedensko ob četrtkih ob 20.15 uri, 5 srečanj preko Zooma

Tečaj je primeren zate:

 • če že znaš šivati s klasičnim šivalnim strojem in poznaš osnove šivanja;
 • če še ne znaš (ali si ne upaš) sama lotiti šivanja suknjiča, ker ne veš kako narediti všitke, gumbnice, ovratnik in obrobe;
 • če ti ustreza učenje na daljavo in bi rada zašila nekaj novega ter dobila ustvarjalni zagon za naprej.

Kaj lahko pričakuješ od tečaja:

 • dobiš kroj za ženski suknjič v velikosti od 36 do 50 (prsni obseg do 116 cm) v pdf obliki za tiskanje doma ali kopirnici ter navodila za nakup blaga;
 • naučila se boš pripraviti kroj in izbrati ustrezno velikost zase;
 • pokažem ti, kako pravilno skrojiš krojne dele;
 • naučila se boš narediti všitke in gumbnice;
 • pokazala ti bom, kako prišiješ žepe, ovratnik in obrobo;
 • korak za korakom bomo zašile vse krojne dele ter izdelale zaključke na rokavih in spodnjem delu;
 • v času tečaja boš imela na voljo podporo mentorice ter možnost postavljanja vprašanj;
 • dostop do posnetkov boš imela na voljo v spletni učilnici vsaj še eno leto po zaključku tečaja.

Kaj potrebuješ za tečaj:

Klasični šivalni stroj, blago za suknjič (pletivo ali tkanina z elastanom), medvlogo in gumbe (natančnejša navodila prejmeš ob prijavi).

Kako bo potekal tečaj:

Preko Zooma, iz udobja tvojega naslonjača. Zoom srečanja ne bodo suhoparna predavanja, ampak interaktivne delavnice, zato se jih splača udeležiti. Posnetke vsakega srečanja bom sproti naložila v spletno učilnico in Facebook skupino, zato si jih lahko pogledaš naknadno, če zamudiš prenos v živo. Dostop do posnetkov ti ostane tudi po koncu tečaja. A ni to fajn? Nič več beljenja glave »Kako smo že tole sešili…?«, kajti vedno lahko za nazaj pogledaš posnetek.

Imela boš tudi stalno podporo v Facebook skupini. Tam lahko najdeš podporo mentorice ali drugih tečajnic, tako da zastaviš vprašanja ali poveš, kje se ti je zataknilo. Odgovorim ti v roku enega dneva.

Veš, da boš težko sledila tempu tečaja, ker imaš polno drugih obveznosti? Nič hudega! Posnetke lahko pogledaš tudi kasneje in z nekaj zamude slediš tečaju. Ni nobene potrebe, da te tečaj spravlja v stres. Šivanje mora biti sproščujoča in prijetna dejavnost. Prav tako lahko kadarkoli vprašaš tudi o stvareh, ki smo jih že obdelali.


Najpogostejša vprašanja

Ali je tečaj primeren za začetnice?

Tečaj je primeren zate, če že imaš nekaj izkušenj s šivanjem, znaš uporabljati klasični šivalni stroj in poznaš osnove šivanja. Priporočljivo je, da imaš tudi nekaj izkušenj s šivanjem izdelkov iz raztegljivega blaga. Za čiste začetnice pa tečaj ni primeren.

Ali za tečaj potrebujem kakšen poseben šivalni stroj?

Zadostuje klasični šivalni stroj, tudi najbolj osnovni model. Prav pride tudi overlock stroj, če ga imaš, vendar ni obvezen.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko kadarkoli postaviš v zaprti Facebook skupini ali pa na naših srečanjih.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine tečaja in ali se lahko tečaja udeležim tudi, če nisem na Facebooku?

Vsebine tečaja bodo v spletni učilnici in FB skupini na voljo še najmanj eno leto po zaključku tečaja. Za spremljanje tečaja ne potrebuješ Facebooka, kajti posnetki Zoom srečanj bodo sproti naloženi tudi v spletno učilnico. Facebook skupina je namenjena bolj druženju in spodbujanju, vendar nič pomembnega ne boš zamudila, če se ne boš pridružila skupini. Vse pomembne opomnike boš v vsakem primeru dobila tudi po mailu.


Imaš še kakšno vprašanje

Te muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa še nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.

Cena tečaja in prijava

99 €