fbpx

Spoznaj overlock stroj (spletni tečaj)

3 h Za začetnike 39 €

Ali se sprašuješ:

 • Kaj naj delam z vsemi nastavitvami na overlock stroju?
 • Kako uravnavam napetosti?
 • Kako pravilno napeljem niti?
 • Kaj je narobe s šivom?
 • Kakšne šive lahko še naredim s svojim overlockom?

Vse kar potrebuješ vedeti o overlock stroju na enem mestu. Začni ustvarjati sproščeno in odkrij neskončne ustvarjalne možnosti, ki jih stroj ponuja.

Spletni tečaj je v naprej posnet, zato si ga ogleduješ sama, v svojem lastnem tempu. Nahaja se v spletni učilnici, do njega dostopaš s svojim e-mailom in geslom od koderkoli. Posnetke lahko večkrat pogledaš.


TEČAJ JE PRIMEREN ZATE
 • če že imaš nekaj predznanja šivanja s klasičnim šivalnim strojem,
 • če si želiš zares podrobno spoznati opletilni (overlock) stroj v kratkem času in na najbolj optimalen način,
 • če se rada učiš v svojem tempu in na samostojni način preko interneta.
 
KATERE VSEBINE VSEBUJE SPLETNI TEČAJ

Modul 1: Uvod v šivanje z overlock strojem

Modul 2: Funkcije overlock stroja

Modul 3: Napetosti na overlock stroju

Modul 4: Napeljava sukancev

Modul 5: Šivanje z overlockom

Modul 6: Prva pomoč pri težavah z overlock strojem

Modul 7: Tri-nitni šivi

 
KAJ BOŠ ODNESLA OD SPLETNEGA TEČAJA
 • spoznala boš vse nastavitve in funkcije overlock stroja,
 • naučila se boš pravilno napeljati vse niti,
 • naučila se boš pravilno uravnavati napetosti,
 • nastavila boš overlock na šivanje različnih šivov,
 • spoznala boš kaj vse gre lahko narobe pri nastavljanju optimalnega šiva in kako te težave rešiti.
NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Na katerem overlock stroju delamo na spletnem tečaju?

Celoten spletni tečaj je posnet na overlocku znamke Elna 664pro.

Kaj pa če imam drug model overlock stroja, kot je v spletnem tečaju?

Nič hudega, overlock  stoji so si med seboj podobni, zato so določene funkcije le na drugem mestu.  Poudarek tečaja je na tem, da se naučite kaj določena funkcija pomeni in kako se pravilno nastavlja. Z uporabo navodil tvojega overlock stroja boš posamezne funkcije naknadno poiskala tudi na svojem ter se naučila nastavitev za tvoj stroj.

Sem čista začetnica kar se tiče overlocka, nikoli nisem šivala z overlock strojem. Ali je tečaj primeren zame?

Seveda, ta tečaj je namenjen tako začetnikom, kot tistim, ki bi rade dobro osvojile vse funkcije in nastavitve overlock stroja. 

Ali bo takoj na voljo vsa učna snov ali se bo nalagala postopoma?

Vsi posnetki tečaja so posneti v naprej in bodo na voljo takoj ob začetku tečaja. To pomeni, da si posnetke lahko ogledaš kadar želiš in imaš čas.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko zastaviš pri posameznih učnih vsebinah pri komentarjih. Potrudili se bomo, da bomo na vprašanje čim prej odgovorili.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine tečaja?

Dostop do vsebine tečaja ti zagotavljamo vsaj 1 leto od dneva nakupa. V tem času lahko neomejeno pregleduješ vso vsebino in postavljaš vprašanja.

CENA SPLETNEGA TEČAJA

39 €

 

KAJ JE VŠTETO V CENO TEČAJA
 • video vsebine, ki so razporejene v module,
 • podpora v obliki odgovorov na vprašanja,
 • dodatno gradivo za tečaj, ki je dodano v spletno učilnico.
 
PREVERI KAJ O TEČAJU MENIJO NAŠE TEČAJNICE

Za spletni tečaj sem se odločila, ker sem v navodilih za uporabo pogrešala “finte”, ki ti olajšajo delo. Stroj sem pred tečajem imela 3 leta in sem ga uporabljala zgolj za sestavljanje oblačil. Ko sem gledala izdelke drugih ustvarjalk, sem ugotovila, da je iz overlock stroja možno izvabiti še marsikaj ter, da je lahko zelo koristen pomočnik pri ustvarjanju. Že pred časom sem se odločila, da bom enkrat šla na en tečaj, kjer me bodo tozadevno razsvetlili, pa kaj, ko nikoli nimam časa. Flikampikam sledim že nekaj časa in takoj, ko sem videla objavo za spletni tečaj, sem se prijavila. Vesolje je uslišalo moje želje :)! Naučila sem se napeljati niti na enostaven način, pa to, da lahko za sestavljanje blaga uporabiš različne, tudi okrasne šive, pa roliran rob, pa …. Sigurno bodo moji izdelki zdaj vsebovali vsaj kakšen delček novo pridobljenega znanja. Tečaj je primeren tako za začetnice, kot za izkušene šivilje in ga zelo priporočam vsem!

Maja Maček

Na tečaj sem se prijavila, ker sem uporabljala samo štiri-nitni šiv. Od zdaj naprej si upam uporabljat tudi druge šive. Tečaj preko spleta mi zelo odgovarja, ker nisem omejena s časom in se mi ni treba nikamor peljat. Vsa navodila so bila dovolj jasna in še vedno si jih lahko pogledam, če jih potrebujem.

Jerneja Šturm

Že približno dve leti spremljam, kje bo tečaj uporabe overlocka in končno sem ga dočakala. Takega kjer si sama izberem, kdaj se bo izvajal in pride kar k tebi domov. Navdušena sem nad nazornimi posnetki, nad izbiro tematik video posnetkov- zajeto je praktično vse, kar je potrebno vedeti in niti za en video ne morem reči “to je nek balast”. Vse je 100 % uporabno. Priporočam absolutno vsakemu, še posebej pa tistemu, ki ima težave z razdaljo (sama živim v krajih, kjer sploh ni ponudbe tečajev šivanja) in tistim, ki nimate nekaj ur prostega časa, da sploh lahko greste od doma. Predvsem pa imam občutek, da lahko čisto vsak nekaj novega najde v teh posnetkih. Začetnik bo itak imel občutek, da je odkril Ameriko, zagotovo pa bo tudi nekdo, ki ni več začetnik, ob kakem posnetku rekel: “U, tega pa nisem vedel!” Skratka res, res top tečaj.

Monika Bubnič


IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Te muči še karkoli v zvezi z tečajem ali pa nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.