fbpx

Začetni ekspres tečaj šivanja otroških oblačil

10 h Za začetnike 117 €

Želiš šivati prikupna in enostavna oblačilca za svojega malčka? Nimaš pojma, kako se lotiti šivalnega stroja in različnih krojev? Spoznaj osnove šivanja na začetnem ekspres tečaju šivanja otroških oblačil ter sešij svoj prvi komplet izdelkov.

Tukaj smo zato, da ti pomagamo osvojiti prave osnove in trdne temelje, od koder lahko tudi samostojno nadgrajuješ znanje šivanja. Naši tečaji potekajo v majhnih skupinah, zato lahko dobiš individualno pomoč učiteljice v vsakem trenutku in na najhitrejši možni način osvojiš znanje šivanja.

Hitra prijava


10 % popust na zgodnje prijave do 10.6.!
POLETNI TERMIN
ponedeljek, 27.6. od 17.00 do 19.30 ure
sreda, 29.6. od 17.00 do 19.30 ure
ponedeljek, 4.7. od 17.00 do 19.30 ure
sreda, 6.7. od 17.00 do 19.30 ure
.
TEČAJ JE PRIMEREN ZATE
 • če si čista začetnica, ki še nikoli ni šivala s šivalnim strojem ali
 • si se sicer s strojem že nekoliko spoznala, vendar ti manjkajo prave osnove za uspešno končane projekte,
 • če imaš ogromno željo po učenju šivanja, si želiš spoznati osnove šivanja v kratkem času in na najbolj optimalen način,
 • če bi svojo »šivalno pot« rada pričela ob šivanju prikupnih in enostavnih otroških oblačil v velikosti od 62 do 128,
 • če se rada učiš v majhni skupini podobno mislečih tečajnic.
KAJ BOŠ ODNESLA OD TEČAJA PRI NAS
 • spoznala boš osnove šivanja s šivalnim strojem (napeljava sukanca, nastavitve šivalnega stroja, izbira primernih šivov, izbira primernih igel, vzdrževanje šivalnega stroja),
 • spoznala boš nepogrešljive pripomočke pri šivanju in njihovo pravilno uporabo,
 • spoznala boš celoten proces šivanja oblačila po nekem kroju,
 • spoznala boš osnovne lastnosti blaga (pletiva in tkanine), pravilno vzdrževanje in likanje,
 • naučila se boš zašiti trak za na glavo, kapico in hlačke,
 • naučila se boš uporabljati opletilni (overlock) stroj.
KAJ POTREBUJEŠ S SEBOJ

Blago za vse izdelke (približno 1, 5 m jerseya), za vse ostalo poskrbimo mi. Če želiš delati na svojem šivalnem stroju (v kolikor ga imaš), ga lahko prineseš s seboj.

KAJ JE VŠTETO V CENO TEČAJA
 • tiskano gradivo z osnovami šivanja,
 • blago za prvi izdelek,
 • kroji za preris v različnih velikostih,
 • uporaba naših pripomočkov in strojev (po želji lahko prineseš svoj šivalni stroj),
 • ustvarjanje v majhni skupini s stalno pomočjo mentorice.
ŠTEVILO TEČAJNIKOV

3 do 5 (tečaj bo izveden ob prijavi vsaj treh tečajnic)

KJE

Stara Tobačna, Atelje Flikepike, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana (pripelješ se lahko z mestnim avtobusom ali brezplačno parkiraš pred stavbo)

CENA

Za zgodnjo prijavo do 10.6. je cena 10 % nižja: 105,30 € (namesto 117,00 €).

Redna cena: 117 € (možno je tudi plačilo v dveh obrokih: 2 x 65 €) PODROBNEJŠI PROGRAM

Prvo srečanje

Po uvodnem spoznavanju in predstavitvi programa boš spoznala šivalni stroj, njegove funkcije ter se naučila napeljati niti in ga pripraviti na začetek šivanja. Sledila bo predstavitev najpogostejših pripomočkov, ki jih potrebujemo pri šivanju in krojenju. Po prvih spoznavnih šivih na kosu blaga se boš lotila šivanja prvega enostavnega izdelka – blazinice za bucike, ki je zalo uporaben pripomoček vsake šivilje. Po uspešno zaključenem prvem izdelku si boš izbrala slinček, slinorutko ali trak za okoli ušes ter pričela s šivanjem.

Drugo srečanje

Za začetnice je pomembno, da spoznajo osnovne razlike med šivanjem oblačil iz tkanin in pletiv (npr. jerseya). Učiteljica bo predstavila in pokazala najpogostejše tekstilije (blago) za  otroška oblačila ter razložila osnovne razlike med pletivi in tkaninami. V kolikor še nisi do konca zašila prvega izdelka, ga boš sedaj končala, nato pa si boš izbrala kroj za otroško kapico, pripravila krojne dele in jo zašila.

Tretje srečanje

Že so na vrsti hlačke. Prerisala boš želeni kroj in pripravila krojne dele. Hlačke bomo šivali z opletilnim (overlock) strojem, zato boš najprej preizkusila prve šive na koščku odpadnega blaga, učiteljica pa bo pokazala kako se s tem strojem šiva. Nato se bomo pogumno lotili šivanja –na  hlače se boš naučila prišiti patentni pas ali napeljati elastiko, dodati patenta na hlačnicah ter po želji žep.

Četrto srečanje

Nadaljujemo s šivanjem hlačk. Če se ti bo pri šivanju kje zataknilo, ti bo na pomoč priskočila učiteljica. Čas bo hitro minil že boš lahko občudovala svoje prve hlačke. Navdušena, polna ponosa in novega znanja boš zaključila začetni tečaj šivanja otroških oblačil. V kolikor bo ostalo še kaj časa lahko prerišeš tudi kroj za otroški pajac in dobiš navodila za šivanje doma. Ob zaključku boš prejela diplomo o usvojenem novem znanju in uporabno darilce.


PREVERI, KAJ MENIJO O NAŠIH TEČAJIH DRUGI

Mene so tečaji šivanja popolnoma navdušili. S samim tečajem sem zelo zadovoljna. Predvsem mi je všeč individualni pristop… čakanja ni, tako lahko učenje in delo potekata tekoče in intenzivno. Pohvalila bi tudi Matejo; razumljivo in enostavno razloži stvari, odgovori na vsako vprašanje in pokaže navdušenje nad našim ustvarjanjem. Ni ji odveč vsaki posebej razložiti, svetovati. Oblačila, ki jih ustvarjamo so uporabna in moja dva otroka vsakič vprašata, kaj sem novega zašila na tečaju :).

Kaja Jereb

Svoje začetke sem začela na FLiKEpike tečaju šivanja otroških oblačil. S tečajem sem bila zelo zadovoljna, dobila sem osnove in tudi koristne napotke, ki mi tudi sedaj pridejo zelo prav. Večkrat obiščem tudi vaš blog, preko njega sem se naučila kako zašiti notranji žep na hlačah in po vaših napotkih naredila tudi košek iz blaga.

Urška Žagar, izdelovalka unikatnih izdelkov za dom in družino, Urška in škarjice

SPLOŠNI POGOJI VPISA
 • vpis na tečaj je potrebno opraviti najkasneje en teden pred začetkom tečaja,
 • ob vpisu na tečaj (preko obrazca na spletni strani, elektronske pošte ali telefonsko) je potrebno v roku dveh dni poravnati akontacijo 50€ (podatke prejmete po e-pošti),
 • nadomeščanje izpuščenega srečanja tečaja ni zagotovljeno, je pa možno po dogovoru na katerem od naslednjih terminov tečaja,
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Te muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa še nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286

PRIJAVI SE