fbpx

[vc_row height=”large” width=”full” us_bg_image=”864″ us_bg_repeat=”no-repeat” css=”.vc_custom_1503137087809{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 40px !important;}”][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row columns_type=”small” height=”small”][vc_column][vc_column_text]

ZAČETNI TEČAJ ŠIVANJA ZA OTROKE 9+ LET

Imate doma otroka, ki bi se rad naučil uporabljati šivalni stroj? Bi bil ponosen, če bi si zašil čisto svoj nahrbtnik z vrvicami, peresnico, plišasto igračo ter torbico? Lepo vabljeni na začetni tečaj šivanja za otroke od devetega leta naprej (navzgor ni omejitve ;), kjer se naučimo uporabljati šivalni stroj, osvojimo osnove šivanja ter zašijemo super uporabne izdelke za šolo in dom. Na tečaju se nam lahko pridružijo starši in z otrokom dobita 10% popust na ceno tečaja.
Tečaj poteka v obliki 4-ih srečanj po 2,5 ure, skupaj 10 polnih ur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row columns_type=”small” height=”small”][vc_column width=”1/3″][us_single_image image=”2802″ size=”medium”][us_single_image image=”780″ size=”medium”][us_single_image image=”2801″ size=”medium”][us_single_image image=”733″ size=”medium”][us_single_image image=”685″ size=”medium”][us_separator type=”invisible”][us_message]Naslednji tečaj: 20.9. ob 17h[/us_message][us_iconbox icon=”mdfi_content_content_cut ” style=”circle” title=”Prijavi se na tečaj” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.flikepike.si%2Fprijava-na-tecaj%2F||”][/us_iconbox][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

POPOLDANSKI TERMIN
 • sreda, 20.9.: od 17.00 do 11.30 ure
 • sreda, 27.9.: od 17.00 do 11.30 ure
 • sreda, 4.10.: od 17.00 do 11.30 ure
 • sreda, 11.10: od 17.00 do 11.30 ure
POTREBNO PREDZNANJE/TEŽAVNOSTNA STOPNJA

Tečaj je primeren za popolne začetnike in tudi tiste, ki že imajo nekaj predznanja šivanja z šivalnim strojem.

KAJ JE POTREBNO PRINESTI S SEBOJ

Potrebna sta le dobra volja in želja po novem znanju, za vse ostalo poskrbimo mi.

ŠTEVILO TEČAJNIKOV

3 do 5 (tečaj bo izveden ob prijavi vsaj treh tečajnikov)

KJE

Stara Tobačna, Atelje Flikepike, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana (pripeljete se lahko z mestnim avtobusom ali brezplačno parkirate pred stavbo)

CENA

139 EUR (možno plačilo v dveh obrokih); če se na tečaj vpiše tudi starš imata z otrokom 10% popust

KAJ SE NAUČIMO
 • Naučimo se uporabljati klasični šivalni stroj in spoznamo osnovne pripomočke za šivanje in krojenje
 • Zašijemo prvi enostavni izdelek iz filca
 • Naučimo se zašiti vrečko/nahrbtnik z vrvicami
 • Spoznamo tehniko šivanja zadrge in zašijemo peresnico ali toaletko
 • Zašijemo pliškota ter za konec še enostavno torbico (če ostane dovolj časa)
PODROBNEJŠI PROGRAM
 1. srečanje: Po uvodnem spoznavanju in predstavitvi programa se lotimo spoznavanja šivalnega stroja in njegovih funkcij ter se naučimo napeljati niti in ga pripraviti na začetek šivanja. Naredimo tudi predstavitev najpogostejših pripomočkov, ki jih potrebujemo pri šivanju in krojenju. Po prvih spoznavnih šivih na kosu blaga sledi šivanje prvega enostavnega izdelka – žepka za igrico »tri v vrsto« iz filca.  Po uspešno zaključenem prvem izdelku izberemo blago za šivanje nahrbtnika z vrvicami in pripravimo krojne dele.
 2. srečanje: Lotimo se šivanja nahrbtnika z vrvicami ali vrečke za copate. Po želji dodamo kakšno aplikacijo, na primer začetnice svojega imena ali kakšen drug motiv. Naučimo se napeljati vrvico in naš nahrbtnik oz. vrečka je končana. Izberemo blago in zadrgo za naslednji izdelek, ki bo toaletna torbica ali peresnica za šolske potrebščine. Pripravimo vse krojne dele za šivanje.
 3. srečanje: Učiteljica razloži kako šivamo zadrgo, nato pa toaletko oz. peresnico zašijemo. In že je čas za plišasto igračo – otroci lahko izbirajo med medvedkom, zajcem ali muco ter si sami izberejo primerno blago. Lotimo se priprave vseh krojnih delov in šivanja.
 4. srečanje: V kolikor nismo pliškota končali na prejšnjem srečanju, nadaljujemo šivanje, na koncu  dodamo še polnilo in pliško je končan.  Če nam je ostalo dovolj časa, se lotimo šivanja enostavne torbice s podlogo in notranjim žepom. V kolikor torbice nismo uspeli do konca zašiti, otroci dobijo navodila za dokončanje doma. Ob zaključku tečaja otroci prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju, gradivo in kroje za vse izdelke ter uporabno darilce
DODATNI BONUSI
 • otroci dobijo tiskano gradivo in kroje za vse izdelke
 • učimo se v majhni skupini z individualnim pristopom
 • v ceni je vključeno blago in ves material za izdelke
 • otroci imajo na voljo vse pripomočke in šivalni stroj (po želji lahko prinesejo tudi svoj šivalni stroj)
 • ob koncu tečaja prejmejo uporabno darilce
IMATE ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Pišite na info@flikepike.si ali pokličite na 031 851 286[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]