fbpx

10 idej za šivanje pustnih kostumov za vso družino

Ana Kosi Komentarjev: 0
Objavljeno v

Rada sama šivaš in izdeluješ  pustne kostume za otroke ali morda celo družino? Morda letos potrebuješ kakšno idejo ali pa bi ti koristil opis postopka šivanja določenih dodatkov k kostumu? Pobrskali smo po spletu in izbrali 10 luštnih idej. Za nekatere kostume so na voljo tudi kroji, ponekod pa je opisan in poslikan samo postopek šivanja.

1. Pustne kape iz flisa za dojenčke, otroke in odrasle

Iz flisa lahko hitro naredite preproste pustne kape. Na osnovni kroj kape lahko prišijete različna ušesa, rogove, oči in podobno in že imate osnovni del kostuma. Šivanje flisa je enostavno,  ker se ne cefra, poskrbi le za kvaliteten sukanec, debelejšo iglo ter nastavi daljšo dolžino šiva.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_3

Kroj in postopek šivanja  je na voljo tukaj.

2. Otroški čarovniški klobuk

Otroci se radi prelevijo v čarovnice in čarovnike, zato lahko sami naredite čarovniški klobuk iz filca. Priložen je kroj, primeren za otroke stare 2-4 leta, ki ga z nekaj spretnosti lahko tudi povečate.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_4

Kroj in postopek šivanja  je na voljo tukaj.

3. Rdeča kapica za hčerko in mamo

Super priložnost za ujemajoča kostuma mame in hčerke. Iz rdečega flisa zašij pončo s kapuco in že se preleviš v rdečo kapico. Na voljo je kroj v dveh otroških velikostih in za odraslega.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_5

Kroj in postopek šivanja  je na voljo tukaj.

4. Flamingo

Kapa iz flisa in krila iz filca in že je tu flamingo. Priložen je kroj za kapo (velikost 4 leta) ter opisan postopek izdelave kril.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_6

Kroj in postopek šivanja  je na voljo tukaj.

5. Jamska družina

Zelo preprost kostum, kjer ne potrebuješ veliko znanja o krojenju in šivanju. Iz umetnega krzna zašiješ preprosta ogrinjala, trakove in gamaše za vse družinske člane.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_7

Navodila so na voljo tukaj.

6. Tutu krilo

Klasično tutu krilo za deklice, ki si želijo biti princeske, baletke in pravljične vile. Zašiješ ga iz več plasti tila. Ker ga lahko izdelaš tudi brez šivanja smo poleg klasične verzije dodali tudi enostavnejši postopek.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_8

Šivanje tutu krila s podlogo – postopek je na voljo tukaj.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_9

Izdelava tutu krila iz trakov tila brez šivanja je na voljo tukaj.

7. Čebelica

Kostum čebelice je precej preprosto narediti. Če lahko žrtvuješ kakšno spodnjo majico ali majico brez rokavov, že imaš podlogo kostuma. V nasprotnem primeru prerišeš kroj po obstoječem oblačilu in zašiješ podlogo. Osnova je širša, balonasta in jo izdelaš iz pliša, flisa ali frotirja. Da bo čebelica prepoznavna, dodaš še krila (lahko iz filca) in kapo s tipalkami.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_10

Navodila so na voljo tukaj.

8. Dinozaver

Z nekaj predelave lahko tudi obstoječi pulover s kapuco postane dinozavrov kostum.  Razparati moraš sredinski šiv po kapuci ter narediti zarezo po celotni dolžini hrbta. Potem pripraviš luske iz flica ali flisa ter jih všiješ v kapuco in hrbtnem delu. Če želiš, lahko izdelaš še dinozavrov rep s polnilom.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_11

Navodila so na voljo tukaj.

9. Hobotnica

Odlična ideja kako z zelo malo šivanja izdelaš super hobotnico. Potrebuješ otroške žabe, ene, ki jih otrok obleče in dodatne tri za lovke.  Napolniš jih s polnilom in našiješ na elastiko oz. elastični trak. H kostumu sodi tudi kapa z velikimi očmi, izdelaš jo lahko po postopku, ki je opisan pri prvi ideji.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_12

Navodila so na voljo tukaj.

10. Obrazna maska iz filca

Če nimaš veliko časa in bi rada na čimbolj preprost način izdelala pustno masko, se lahko lotiš izdelave maske iz filca.  Kroj maske in video postopka šivanja maske smo objavili lansko leto na našem blogu. Z nekoliko domišljije in risarskih spretnosti lahko tak način izdelaš kakršnokoli obrazno masko, si pripraviš krojne dele iz filca in zašiješ s šivalnim strojem ali na roke.

flikepike_blog_10 idej za pustni kostum_13

Kroj in postopek šivanja  je na voljo tukaj.

Želimo ti uspešno šivanje in veselo pustno rajanje!