fbpx

12 brezplačnih krojev jesensko – zimskih oblačil za vso družino

Ana Kosi Komentarjev: 0
Objavljeno v

Podobno kot smo naredili že poleti, smo tudi tokrat na spletu poiskali nekaj brezplačnih krojev za oblačila, ki nam bodo prav prišla v jesensko- zimskem času. Tokrat smo poskrbeli tudi za moške :). Nekaj krojev in navodil je na voljo v angleškem jeziku, večina pa v nemščini. Če ti nemščina ni ravno zelo blizu, potem uporabi google translate in brez težav boš razjasnila osnovne dileme, kot so dodatki za šiv, katero blago je primerno, kaj moraš paziti pri šivanju…

1. Otroške baggy hlače

Malo drugačne baggy hlače za otroke, ki jih lahko zašiješ iz tanjše ali debelejše prevešanke. Spredaj lahko prišiješ kenguru žep ali pa jih narediš brez žepov. Patent za pas in hlačnice si boš mogla skroji sama, vendar to ne bo težka naloga, kajne? Za prevod navodil si pomagaj z google translate ;).

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_2

Kroj dobiš tukaj

2. Ženska majica

Preprosta ženska majica iz jerseya ali prevešanke z nekoliko večjo vratno odprtino. H kroju je možno dokupiti še dodaten kroj in jo spremeniti v majico za dojenje.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_3

Kroj dobiš tukaj

3. Šal na gumb

Zašij si popularni šal, ki se zapenja z gumbom, da ti bo v hladnih dneh toplo. Uporabiš lahko različne materiale, tkanine ali pletiva in jih kombiniraš tako, da za notranjo stran lahko uporabiš toplejše blago (filc, velur minky, pliš) in na vidni strani blago z zanimivim vzorcem ali motivom.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_4

Kroj in navodila dobiš tukaj

4. Topli copatki za dojenčke

V zimskem času moramo nogice malčkov, ki jih vozimo v vozičku ali prenašamo v nosilki še dodatno zaščititi. Zelo prav na bodo prišli topli copatki oziroma škorenjčki iz dvojne plasti. Šivanje malih kosov je včasih bolj zahtevno, saj se vsaka napaka pozna, zato bodi natančna.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_5

Kroj in navodila dobiš tukaj

5. Jopica z zadrgo in kapuco za vso družino

Sedaj lahko za vso družino (ja, tudi za tvojo boljšo polovico 😉 zašiješ jopice s kapuco in zadrgo. Uporabiš lahko jersey za toplejše vreme ali pa kosmateno prevešanko ali flis za hladnejše dni. Ne pozabi pri šivanju zadrge utrditi blago z medvlogo (centilinom).

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_6

Kroj in navodila dobiš tukaj

6. Dekliška jaknica s kapuco

Prikupna jopica ali jaknica za deklice, ki bo zagotovo pritegnila poglede in navdušenje mladih dam. Lahko jo podložiš ali uporabiš toplejše blago (flis, softshell) in bo nastala prava jaknica za hladnejše jesenske dni.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_7

Kroj in navodila dobiš tukaj

7. Ženska tunika

Udobna ženska tunika ali pa celo oblekica iz bombažnega ali viskoznega jerseya. Kroj predvideva zadrgo na hrbtni strani, ki jo lahko izpustiš, kajti jersey je dovolj raztegljiv, da jo boš brez težav oblekla.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_8

Kroj dobiš tukaj

8. Otroška kapica z zaščito za ušesa

Dvostranska topla zimska kapica za otroke, ki bo dobro zaščitila ušesa pred mrazom. Uporabi raztegljiv material kot je jersey ali prevešanka, da bo lepo objela na malo bučko.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_9

Kroj in navodila dobiš tukaj

9. Otroški kapucar

Otroški kapucar z raglan rokavi, kjer lahko kombiniraš blago po mili volji.  Pazi le, da uporabiš pletenino kot je jersey ali prevešanka, da bo kapucar šel čez glavo.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_10

Kroj in navodila dobiš tukaj

10. Otroška pižama

Otroku zašij zabavno in udobno pižamo iz jerseya (ali toplejšega flisa) v katero bo zvečer rad smuknil.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_11

Kroj in navodila dobiš tukaj

11. Ženska kapa

Preprosta ženska kapa s cofom ali brez. Da bo udobna, uporabi raztegljiv material, kot je na primer jersey.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_12

Kroj in navodila dobiš tukaj

12. Otroška majica z raglan rokavi

Otroških majic ni nikoli dovolj, saj včasih vsak dan romajo v koš za umazano perilo in kaj hitro nam jih zmanjka. Zašij si nekaj osnovnih majic iz jerseya ali prevešanke po tvoji izbiri.

flikepike_blog_12 brezplacnih krojev jesen_13

Kroj in navodila dobiš tukaj

In kar je najpomembnejše – uživaj pri kombiniranju blaga in šivanju!