fbpx

Kako iz stare vreče nastane nova za nošenje steklenic

Nina Vene Komentarjev: 0
Objavljeno v

Moj mož si je zaželel posebno vrečo za steklenice, saj redno hodi po mleko. Tako, ki bi onemogočila cingljanje steklenic. Ker imamo doma en kup starih vreč iz blaga, sem se odločila, da tokrat eno recikliram. Pred tem sem namreč eno za prav tak namen zašila za mamo.

Vrečo sem najprej malo pobarvala, da bo prenovljen tudi videz – ne le funkcija.
Zamislila sem si vzorec vodoravnih linij. Uporabila sem tri različne odtenke modrih barv za tekstil. V vrečko vstavimo časopisni papir, da ostane barva samo na vrhnji plasti. Nato pa s čopičem vlečemo debele črte. Pomagala sem si z reklamami, da so bile črte bolj ravne. Razmaki med posameznimi črtami so poljubni, različni.
Ker pa pri meni brez rožic praktično skoraj ne gre, sem morala na vreči pustiti tudi svoj rožnati pečat. Iz malo debelejšega papirja sem izrezala svoj logo – tri rože. To šablono postavimo na vrečo, nato pa s čopičem previdno zapolnimo prostore.
Pustimo, da se posuši in polikamo – gledena navodila na barvah za tekstil – ponavadi gre za 3-5 minut likanja po zadnji strani.
flikepike_blog_vreca za steklenice_1.jpg
Do zdaj smo samo prenovili staro vrečo, zdaj pa je na vrsti še prilagoditev za nošenje steklenic. S tem ni veliko dela. Spodnja vogala zavihamo in zašijemo navznoter, da lahko steklenici lepše stojita. Za konec pa seveda še glavni del – vrečo sem po sredini zašila skupaj, tako da ima vsaka steklenica svoj prostorček.

Nova stara vrečka je bila že nekajkrat preizkušena – rešitev je učinkovita.
flikepike_blog_vreca za steklenice_2.jpg

flikepike_blog_vreca za steklenice_3.jpg

Še več ustvarjalnih idej z različnih področij pa najdete tudi na moji gredici idej.