fbpx

NAREDI SAM: Krajšanje hlač/kavbojk, tako da ohranimo originalni rob

Ana Kosi Komentarjev: 1
Objavljeno v

Že nekaj časa nazaj sem nekje na internetu zasledila idejo, kako skrajšati kavbojke, tako da ohranimo originalni rob. Od takrat jih krajšam samo še na tak način. Prednost je predvsem v tem, da ni potrebno ponovno delati spodnjega roba, krajšava ni vidna, pa še čas prihranimo. Edini pogoj, da lahko uporabimo ta postopek je, da je širina kavbojk na mestu, kjer jih bomo krajšali približno enaka kot pri spodnjem robu.

No pa se lotimo…
Postopek:
1. Najprej pomerimo hlače in označimo s krojaško kredo novo dolžino kavbojk, nato eno hlačnico zavihamo tako, da je rob (ko ga zavihamo spet navzdol) poravnan z našo črto, ki kaže novo dolžino. Najlažje je, da pogledamo na sosednji hlačnici, kje se nahaja črta. Potem enako naredimo še na drugi hlačnici.
flikepike_blog_krajsanje kavbojk_2.jpg
2. Obe zavihani hlačnici nato zašijemo tik pod robom z ravnim šivom.
flikepike_blog_krajsanje kavbojk_3.jpg flikepike_blog_krajsanje kavbojk_4.jpg
3. Kakšen centimeter pod robom višek hlačnice odrežemo, jo obzankamo z navadnim strojem (cikcak šiv) ali z overlock strojem, da se nam rob ne bo paral.
flikepike_blog_krajsanje kavbojk_5.jpg flikepike_blog_krajsanje kavbojk_6.jpg
4. Nato zavihek obrnemo navznoter in tik nad robom (na spodnji sliki, kjer vidimo bucike) naredimo še en ravni šiv s čimbolj podobno barvo sukanca kot so hlače. Ta šiv je v tem primeru skoraj neviden, je pa potreben, da se odrezan rob ne viha nazaj.
 flikepike_blog_krajsanje kavbojk_7.jpg flikepike_blog_krajsanje kavbojk_8.jpg
Končali smo :). Še pogled iz notranje strani in na skrajšano hlačnico.
flikepike_blog_krajsanje kavbojk_9.jpg flikepike_blog_krajsanje kavbojk_10.jpg