fbpx

NAREDI SAM: notranji žep na hlačah

Ana Kosi Komentarjev: 0
Objavljeno v

Tokrat si bomo pogledali kako naredimo notranji žep na hlačah. Naredimo ga lahko na katerikoli hlačah, trenirki, haremkah. Velikost in obliko pa določimo sami.

Postopek:

1. Na kroju za sprednji del hlač narišemo obliko žepa in krivuljo za odprtino.
flikepike_blog_notranji zep_2.jpg

2. Žep nato prerišemo na list papirja. Žep sestavljata dva dela, en z odprtino in zadnji del. Oba sestavna dela nato izrežemo.

flikepike_blog_notranji zep_3.jpg

3. Nato iz blaga izrežemo oba sestavna dela za žep. Ne pozabimo dodati dodatke za šiv, jaz dodam 1 cm na vseh straneh (enako potem dodam tudi na krojnih delih za hlače).

flikepike_blog_notranji zep_4.jpg

4. Na sprednjem delu hlač ne pozabimo odrezati odprtine za žep (prav tako z dodatkom za šiv).

flikepike_blog_notranji zep_5.jpg

5. Na lice sprednjih dveh hlačnic nato pribuckamo del žepa z izrezom in zašijemo z ravnim šivom 1 cm od roba. Nasvet: lepše pride če ta šiv naredimo z navadnim strojem, kot z overlockom.V kolikor delate z jerseyom, se krivulja žepa lepo raztegne, če pa imate neraztegljiv material, potem morate po krivulji za šivom izrezati ven trikotnike.

flikepike_blog_notranji zep_6.jpg

6. Nato obrnemo zašit del žepa na notranjo stran ter zalikamo rob in po zunanji strani blizu roba zašijemo z ravnim šivom, da žep nekoliko fiksiramo, da se ne obrača navzven.

flikepike_blog_notranji zep_7.jpg

flikepike_blog_notranji zep_8.jpg

7. Hlačnico z delom žepa zopet obrnemo na notranjo stran in pribuckamo še zadnji del žepa. Oba dela žepa (brez hlačnice!) zašijemo z overlockom ali navadnim šivalnim strojem 1 cm od roba.

flikepike_blog_notranji zep_9.jpg

Tako, žepe imamo narejene, sedaj zašijemo skupaj še hlače :).
flikepike_blog_notranji zep_10.jpg

Uspešno šivanje!