fbpx

NAREDI SAM: Novoletni škorenj za darila

Ana Kosi Komentarjev: 0
Objavljeno v

Praznični december je čas, ko nas obiščejo kar trije dobri možje in nas razveselijo z darili. Z otroci lahko za drobna presenečenja s šivalnim strojem ali na roke zašijemo škornjčke z imeni, ki bodo v prazničnem času tudi lepo popestrili naš dom. Izdelamo jih lahko iz filca, ki je enostaven material za izrezovanje različnih oblik in šivanje.

Potrebščine:

– filc različnih barv
– trakec za obešanje
– gumbi
– sukanci ali preja različnih barv
– šivalni stroj ali šivanka

flikepike_blog_novoletni škorenj_2

1. Na tanjši karton ali šeleshamer narišemo škorenj v željeni velikosti in smrekico za na škorenj. Nato oboje izrežemo.

flikepike_blog_novoletni škorenj_3

2. Izberemo filc za škorenj, smrekico in zgornji obrobni del (zavihek) na škornju. Za škorenj in zavihek potrebujemo 2 kosa filca, za smrekico pa en kos. Položimo izrezane oblike na flic in z vodoodpornim flomastrom ali markerjem za tekstil obrišemo obliko. Kjer sta dve plasti filca, ju spnemo skupaj z bucikami in po obrisanih črtah izrežemo vse kose.

flikepike_blog_novoletni škorenj_4


3. Na sprednjo in zadnjo stran škornja prišijemo zavihka. Med zavihek in škorenj na zadnji strani vstavimo še trakec, s katerim bomo škorenj lahko obesili. Na sprednjo stran škornja prišijemo tudi smrekico z ravnim šivom. 

 flikepike_blog_novoletni škorenj_5
flikepike_blog_novoletni škorenj_6
4. Smrekico okrasimo tako, da nanjo prišijemo gumbe različnih barv in oblik. Nato z šivom izvezemo ime, tistega ki smo mu škorenj namenili.
flikepike_blog_novoletni škorenj_7
5. Sprednji in zadnji del škornja položimo skupaj, ju pribuckamo, da se nam ne bosta med šivanjem zamaknili. Zašijemo skupaj z ravnim šivom, nekaj  milimetrov od roba. Naš škorenj je dokončan.
flikepike_blog_novoletni škorenj_8
 Želim vam lepo prednovoletno ustvarjanje!