fbpx

NAREDI SAM: Podstavki za kozarce

Nina Vene Komentarjev: 0
Objavljeno v

Pomladna razigranost narave me je navdihnila, da sem se lotila mini pomladnega projekta. Zdaj, ko se bo začela sezona piknikov na prostem, znajo priti prav podstavki za kozarce. Že kot dekoracija so dobrodošli, da malo popestrijo izgled mize. Zato sem si zamislila take, ki so na eni strani rumeni, na drugi pa pisani – s cvetličnim vzorcem. Obrnemo jih lahko na poljubno stran po občutku

Potrebujemo dve vrsti blaga – predlagam eno pisano in eno enobarvno, škarje, bucke, ravnilo, svinčnik in šivalni stroj ter likalnik.

flikepike_blog_podstavki za kozarce_2.jpg

Izrežemo kvadrate velikosti 12 cm x 12 cm. Lahko spnemo obe vrsti blaga z buckami, tako da imamo malo manj označevanja in rezanja, saj izrežemo oba kosa hkrati.
Vsak par kvadratov – pisanega in enobarvnega, spnemo skupaj z buckami. Pozor: vzorec (ta lepa stran) mora biti na notranji strani!
flikepike_blog_podstavki za kozarce_3.jpg

Nato obšijemo kvadrat s treh strani, na četrti stranici pa pustimo odprtino. Vogale odrežemo do šiva, tako kot je videti na spodnji sliki, da bomo imeli po obračanju lepše vogale.

flikepike_blog_podstavki za kozarce_4.jpg

Nato podstavke skozi odprtino, ki smo jo pustili na eni stranici, obrnemo. S škarjami si pomagamo, da potisnemo vse vogale ven. Rob, ki še ni zašit, lepo zapognemo noter.

flikepike_blog_podstavki za kozarce_5.jpg
Podstavke zlikamo, da bo kasneje šivanje lažje.

flikepike_blog_podstavki za kozarce_6.jpg

Okoli in okoli podstavka gremo še en krog s cikcak šivom. Pozorni moramo biti na stranici, ki še ni zašita, da res zagrabimo vse plasti, da ne bomo imeli luknje.

Končni izdelek in nekaj predlogov uporabe:
flikepike_blog_podstavki za kozarce_7.jpg
flikepike_blog_podstavki za kozarce_8.jpg
flikepike_blog_podstavki za kozarce_1.jpg

Prispevek sem prvotno objavila na blogu Gredica idej. Če Vam je ta objava všeč, morda najdete še kakšno zanimivo idejo.