fbpx

NAREDI SAM: Zaščitni predpasnik za ustvarjanje

Ana Kosi Komentarjev: 0
Objavljeno v

Za FLiKEpike delavnico tiskanja na tekstil sem zašila nekaj predpasnikov za zaščito kar iz Ikejine tuš zavese s prikupnimi motivi. Izbrala sem najbolj enostavno in hitro varianto, tako, da sem robove predpasnikov samo obšila z overlock strojem, našila satenaste trakove za okoli vratu in pasu, ki se sprimejo skupaj z ježki.

Potrebujemo:

  • blago za predpasnik (tuš zavesa ali druga tkanina, odvisno od namena)
  • satenasti ali drugi trakovi
  • ježki
  • navadni in (overlock) šivalni stroj

flikepike_blog_predpasnik_2
Postopek:

1. Na podlagi obstoječega predpasnika izrišemo kroj na papir. Lahko izdelamo tudi svoj kroj, če nimamo nobenega predpasnika, ki bi nam ustrezal.

2. Kroj pribuckamo na blago in izrežemo. Jaz ponavadi naredim polovico kroja in položim na pregib blaga, tako dobim levo in desno stran zrcalno enako.

flikepike_blog_predpasnik_3

3. Obšijemo vse robove z overlock strojem ali z navadnim strojem s cik-cak šivom. Če bi radi lepše robove, potem približno 1 cm roba zavihamo enkrat ali dvakrat na notranjo stran in zašijemo z ravnim šivom. Če izberemo to možnost moramo seveda upoštevati dodatek za šiv pri izrezovanju.

flikepike_blog_predpasnik_4

4. Satenaste trakove odrežemo na pravo dolžino. Pomerimo predpasnik, da vidimo katera dolžina je optimalna. Potrebujemo štiri kose, na odrezanih koncih jih na hitro požgemo z vžigalnikom, da se ne bodo cefrali.

flikepike_blog_predpasnik_5

5. Trakove prišijemo na narobni strani z ravnim šivom, zgoraj za okoli vratu in pri straneh v višini pasu.

flikepike_blog_predpasnik_6

flikepike_blog_predpasnik_7

6. Na trakove prišijemo še ježke in predpasnik je končan :).

flikepike_blog_predpasnik_8

Sedaj pa hitro ustvarjat in packat :).