fbpx

Osnovni tečaj šivanja ženskih oblačil

18 h Za začetnike 224 €

Bi se rada naučila šivati s šivalnim strojem in iščeš tečaj, kjer osnove usvojiš hitro in na sistematičen način?

Vabimo te na naš najbolj priljubljen tečaj.  Tečaj je namenjen (čistim) začetnicam in poteka v mini skupinah in s skrbno premišljenim programom, kjer spoznaš rokovanje s šivalnim strojem in vse potrebne osnove, na katerih lahko tudi samostojno naprej gradiš svoje šiviljske spretnosti.

Na tečaju boš sešila 4 izdelke, med drugim tudi hlače in pulover za prosti čas. Spoznala boš delovanje tako klasičnega kot overlock stroja. Za piko na i pa boš dobila še dostop do naše spletne učilnice, kjer te čakajo video postopki šivanja izdelkov iz tečaja in nekaj bonus izdelkov za samostojno učenje. Tako lahko na enostaven način ponoviš usvojeno znanje ter ga nadgradiš še z dodatnimi izdelki.

Hitra prijava


Tečaj poteka v obliki 6 srečanj po 3 ure.

RAZPOLOŽLJIVI TERMINI
SPOMLADANSKI TERMIN 4
sreda, 8.5. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 15.5. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 22.5. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 29.5. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 5.6. od 17.00 do 20.00 ure
sreda, 12.6. od 17.00 do 20.00 ure
.
SPOMLADANSKI TERMIN 5
ponedeljek, 3.6. od 17.00 do 20.00 ure
torek, 4.6. od 17.00 do 20.00 ure
ponedeljek, 10.6. od 17.00 do 20.00 ure
torek, 11.6. od 17.00 do 20.00 ure
ponedeljek, 17.6. od 17.00 do 20.00 ure
torek, 18.6. od 17.00 do 20.00 ure
.
TEČAJ JE PRIMEREN ZATE
 • če si popolna začetnica in se ti o šivanju ne sanja prav nič ali tudi
 • če imaš že nekaj predznanja šivanja s šivalnim strojem
 • če imaš veliko željo po učenju šivanja, si želiš spoznati osnove šivanja v kratkem času in na najbolj optimalen način,
 • če se rada učiš v majhni skupini podobno mislečih tečajnic,
 • če si pripravljena investirati svoj čas in denar v kvaliteten tečaj šivanja.
KAJ BOŠ ODNESLA OD TEČAJA PRI NAS
 • spoznala boš osnove šivanja s šivalnim strojem (napeljava sukanca, nastavitve šivalnega stroja, izbira primernih šivov, izbira primernih igel, vzdrževanje šivalnega stroja),
 • preizkusila boš nepogrešljive pripomočke pri šivanju in se jih naučila pravilno uporabljati,
 • izkusila boš celoten proces šivanja oblačila po določenem kroju,
 • spoznala boš osnovne lastnosti blaga (pletiva in tkanine), pravilno vzdrževanje in likanje,
 • naučila se boš zašiti blazinico za bucike, krilo, hlače za prosti čas in pulover s kapuco/puli ovratnikom,
 • naučila se boš šivati raztegljive materiale s klasičnim in opletilnim (overlock) strojem,
 • dobila boš 1-letni dostop do spletne učilnice, kjer imaš dostop do krojev ter video tečaja šivanja hlač in puloverja, ki ga sešijemo na tečaju. Kot bonus prejmeš še video postopek šivanja dodatnih izdelkov za samostojno nadgradnjo znanja.
KAJ POTREBUJEŠ S SEBOJ

Blago in morebitne dodatke za vse izdelke, za vse ostalo poskrbimo mi. Če želiš lahko na tečaj prineseš svoj šivalni stroj.

KAJ JE VŠTETO V CENO TEČAJA
 • tiskano gradivo z osnovami šivanja,
 • blago za blazinico za bucike,
 • natisnjen kroj za hlače in pulover za prosti čas (na voljo v velikostih od 36 do 50),
 • brezplačna uporaba naših pripomočkov in strojev,
 • ustvarjanje v majhni skupini s stalno pomočjo mentorice,
 • 1-letni dostop do spletne učilnice z dodatnimi gradivi in video tečaji.
ŠTEVILO TEČAJNIKOV

3 do 5 (tečaj bo izveden ob prijavi vsaj treh tečajnic)

KJE

Stara Tobačna, Atelje Flikepike, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana (pripelješ se lahko z mestnim avtobusom ali brezplačno parkiraš pred stavbo)PREVERI, KAJ MENIJO O TEČAJU NAŠE UDELEŽENKE

Na tečaju sem se počutila ustvarjalno, prijetno in sproščujoče, kljub moji občasni tremi pred novimi izzivi (npr. pred prvo uporabo overlock stroja). Poleg osnovnega splošnega znanja, ki je potreben za lažje in učinkovito šivanje sem na tečaju prejela tudi znanje, kako se šivajo posamezni deli ženskih oblačil, kako uporabljati kroje (in katere materiale lahko uporabljaš za izdelovat kroje) in izkušnje, kako šivati na overlock stroju, ki je bil zame pravi izziv, za katerega sem zelo vesela, da sem ga lahko izkusila in zadovoljna, kar je iz njega nastalo. Skozi izkušnje, ki sem jih prijela na tečaju in skozi prijaznost, toplino, potrpežljivost in ustvarjalnost voditeljici tečaja je moje ustvarjanje sedaj sproščujoče, zabavno, ustvarjalno in igrivo, saj si tudi več upam iti novim izzivom naproti, ker imam več znanja in zgled, da je šivanje zabavno, ustvarjalno in sproščujoče.

Sandra Bertalanič

Odličen tečaj, vreden vsakega centa. Na tečaj sem prišla brez vsakršnega predznanja, pa sem vseeno lahko brez težav sledila programu. Težavnost se stopnjuje postopoma, vsak uspešno sešit izdelek ti da več znanja in zaupanja vase za naslednji projekt. Zdaj komaj čakam, da se usedem za šivalni stroj!

Lucija Petkovšek

Za tečaj sem se odločila, ker sem se želela naučiti šivati svoje obleke in na tem tečaju sem se res veliko naučila. Na tečaju je bilo zelo dobro, saj smo bili v majhni skupini, tako smo lahko vse prišle na vrsto z vprašanji in tudi vzdušje je bilo bolj sproščeno kot če bo bili v veliki skupini. Naučila sem se šivati na klasičen in overlock stroj in zdaj tudi prepoznam nekaj različnih vrst blaga. Moje ustvarjanje in mnenje o doma narejenih oblekah je zagotovo drugačno, saj vem, koliko truda in dela je potrebno vložiti v šivanje. 

Ruta Martinjak

Moram reči, da je bil ta tečaj zame osebno zelo dobra naložba. Iz popolnega začetnika, ki nima pojma, kako se šivalni stroj sploh uporablja, sem si sedaj sposobna celo kaj uporabnega zašiti. Ideje kar vrejo- kapice, šali, pajkice, ruzački,…. vse je treba preizkusit. Ja, in naše Barbike imajo sedaj že celo kolekcijo novih oblačilc. Hvala za vse in hvala tudi sotečajnicam za fajn družbo.

Ema Dolinar


CENA TEČAJA

224 €

SPLOŠNI POGOJI VPISA
 • vpis na tečaj je potrebno opraviti najkasneje en teden pred začetkom tečaja oz. do zasedbe prostih mest,
 • ob vpisu na tečaj (preko obrazca na spletni strani, elektronske pošte ali telefonsko) je potrebno v roku nekaj dni poravnati akontacijo 50 € (podatke prejmete po e-pošti), preostanek pa do začetka tečaja,
 • nadomeščanje izpuščenega srečanja tečaja ni zagotovljeno, je pa možno po dogovoru na katerem od naslednjih terminov tečaja.
NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Ali za tečaj potrebujem svoj šivalni stroj?

Ne. Na tečaju lahko brezplačno uporabljaš naše stroje. Če pa želiš, lahko na tečaj prineseš tudi svoj šivalni stroj in šivaš na njem.

Ali lahko sešijem nekaj po svojih željah ali moram slediti zastavljenemu programu?

Tečaj je namenjen začetnicam, zato so program in izdelki v naprej določeni, da se kar največ naučiš in spoznaš vse potrebne osnove. Tudi časovno je tečaj zastavljen tako, da dejansko uspemo v predvidenem času sešiti vse štiri izdelke. Šivanje drugih izdelkov (ki niso v programu) zato ni mogoče. Za vsako oblačilo imaš na voljo vsaj dva kroja, zato lahko izbereš kroj, ki ti je bolj pisan na kožo. Če želiš kasneje šivati po svojih željah in si sama izbrati kroj, te vabimo na nadaljevalni tečaj Šivaj po krojih, ki si jih izbereš sama.

V čem se naš tečaj loči od drugih tečajev šivanja na trgu?

Naš tečaj poteka v majhni skupini udeleženk, kar omogoča praktično individualni pristop do vsake tečajnice. Ni nepotrebnega čakanja, da boš prišla na vrsto in dobila pomoč in pozornost mentorice. Na našem tečaju nisi prepuščena sama sebi. Učni proces in program tečaja je skrbno premišljen in zasnovan tako, da prejmeš kar največ znanja v kratkem času. Pridobivanje znanja in izkušenj zato ni prepuščeno naključju, ampak že v naprej točno veš, kaj ti tečaj nudi in kaj se boš naučila. Opremi te z osnovnim znanjem šivanja, s katerim lahko nato sama ali ob naši podpori znanje šivanja nadalje nadgrajuješ.

Na tečaju prejmeš tiskano gradivo, kjer imaš povzetke osnov šivanja ter dostop do spletne učilnice s video posnetki šivanja izdelkov iz tečaja, kamor se lahko vedno vrneš, ko želiš ponovno pogledati določen postopek, ki si ga morda pozabila. Poleg tega smo v spletno učilnico dodali še nekaj video postopkov šivanja izdelkov za nadgradnjo znanja in utrditev osnov.

Ali lahko nadomeščam termin, če slučajno zaradi upravičenih razlogov manjkam?

Ja, termin je mogoče nadomeščati v kateri od drugih skupin, ob predhodnem dogovoru z nami.

IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE

Te muči še karkoli v zvezi s tečajem ali pa še nisi prepričana, da je tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286

PRIJAVI SE