fbpx

Reciklirajmo kavbojke na 1000 in 1 način

Nataša Zalokar Komentarjev: 0
Objavljeno v

Kavbojke – tako zelo trpežne, pa vendar se obrabijo na najbolj neprimernih mestih. In ker jih imamo radi, jih je težko vreči v smeti.

Pa saj jih ni treba! Najljubše kavbojke lahko uporabiš na milijon načinov. Lahko so to izdelki samo za okras, lahko pa iz njih narediš kaj precej koristnega in si s tem olajšaš (in polepšaš) vsakodnevne dejavnosti.

Najprej sem uporabila spodnji del hlačnice in sešila košek iz blaga. Uporabila sem navodila, ki jih je napisala Ana v svojem blogu Naredi sam: košek iz blaga. Ker sem želela ohraniti originalni šiv kavbojk, sem naredila malo drugače. Rob podloge sem zašila pod robom kabojk. Ti je všeč?

Zgornjemu delu kavbojk sem odrezala hlačnice, ga podložila in… stroj se je pokvaril :(. Pravzaprav se ni pokvaril, samo mazivo je prišlo tja, kjer ne sme biti. Nič hudega – možek je to kmalu ugotovil, očistil in stroj spet šiva, kot je treba! Škoda, da sedaj nimam dovolj časa za šivanje, da bi tole dokončala… Lahko pa si ogledaš na pol narejen večji koš iz blaga z vsemi žepi, ki jih imamo običajno na kavbojkah.

Ja, malo sem mahnjena na pike ;). Ko bom dodala dolge ročaje, bo nastala kar prostorna malhasta torbica, kakor je primer na spodnji sliki.

Še preden se je stroj pokvaril, sem neke precej zdelane (in na nekaterih mestih tudi umazane) delovne kavbojke z veliko žepi predelala na tale način. Sprva sem ta organizator nameravala uporabiti za svoje šiviljske potrebščine, pa je bil hčerki tako všeč, da sem ji ga podarila. Luknje in packe sem skrila za vezenjem, aplikacijami (čipkasta rožica in ‘Ž’ iz filca), gumbi, perlicami,… Zgornja dva žepa sta originalno prišita (uporabila sem zadnji del kavbojk), ostale žepe pa sem odrezala/izrezala s sprednjega dela in prišila na zadnji del hlačnic. Žepi so prostorni, zato se barvice, flomastri in druge ustvarjalne potrebščine kar skrijejo v njih.

Takšen organizator bi lahko uporabili tudi v kopalnici za glavnike, krtače, šampone in fen. Pa v predsobi za rokavice, kape, sončna očala, pošto, ipd. Če obdržiš/prišiješ zanke za pas, lahko obesiš tudi ključe, kot, na primer, na spodnji sliki.

Tudi v dnevni sobi je uporaben za daljinske upravljalnike, bralna očala, tudi manjša knjiga gre brez težav v žep. Kot kaže spodnja slika, lahko narediš večji žep in vanj brez težav pospraviš revije in časopise.

Organizator je nepogrešljiv tudi v otroški sobi za razvrščanje igrač. Če imate doma še pleničarja, je tu notri dovolj prostora tudi za pleničke, čistilne robčke, rezervna oblačila (in obvezno igračko) ob previjalni mizi.

Pa zagotovo bi lahko našli še veliko idej za uporabo.

Takoj, ko naberem dovolj žepov, bom zašila še enega za svoje ustvarjalne potrebščine. Pa za šiviljske pripomočke. In verjetno še enega za na morje, zlasti pri kampiranju takšen obešalni organizator zelo prav pride.

Ana, ki je bolj spretna pri šivanju, se je iz različnih kosov strganih kavbojk lotila šivanja novih kavbojk. Nastale so čudovite »patchwork« kavbojke. Poglej tole!

Iz jeansa se da narediti še mnooooogo zanimivih, lepih in uporabnih stvari. Na internetu se najde marsikaj. Nekaj idej lahko najdeš tukaj.

Pa veliko užitka pri recikliranju kavbojk ti želim!

Nataša Zalokar