fbpx

 

Postani mojstrica šivanja svojih oblačil in dodatkov!

4-mesečna spletna šola šivanja za (čiste) začetnice

Nova skupina od oktobra 2023 naprej!

Želiš biti obveščena o terminu in začetku vpisa? Spodaj izpolni informativno (neobvezujočo) prijavo.

 

Pojdi na prijavo

Se želiš naučiti šivati kar v udobju domačega doma in usvojiti vse potrebno znanje, da boš lahko po zaključku tečaja sproščeno šivala in ustvarjala čudovite izdelke po tvojem okusu?

Potrebuješ odklop in sprostitev od vsakdanjih obveznostih in že dolgo sanjaš o tečaju šivanja?

Na poti usvajanja osnov šivanja in pri šivanju novih izdelkov ti bom ob strani stala mentorica Ana Kosi, ki že več let vodim tečaje šivanja v živo in preko spleta (več o meni si lahko prebereš tukaj). Nadvse uživam v šivanju ter podajanju znanja in komaj čakam, da predam to znanje tudi tebi.

Ker je tempo v vsakdanjem življenju zelo hiter in marsikdaj stresen, sem zate pripravila 4-mesečno spletno šolo šivanja, kjer se boš v sproščenem vzdušju popolnoma odklopila in zaplavala v zabaven in ustvarjalen svet šivanja. V naši spletni šoli šivanja boš prejela vsa potrebna znanja, da boš po zaključku lahko doma samostojno šivala in ustvarjala prelepe izdelke.

Kako bo potekala naša šola? Vsak teden bom v spletno učilnico naložila nove učne vsebine oz. video posnetke, ki jih boš lahko obdelala v svojem tempu in ko boš imela čas. Pomembne vsebine bomo seveda obdelale tudi v živo preko Zooma. Prav tako bomo imele 1x tedensko preko Zooma srečanje za vsa tvoja vprašanja in moja dodatna pojasnila. Preko Zooma se bomo torej dobivale 1x tedensko, občasno pa bomo imele še kakšno dodatno srečanje, sploh na začetku, ko se bomo učile osnove.

Veš, da boš težko sledila tempu tečaja, ker imaš polno drugih obveznosti? Nič hudega! Posnetke lahko pogledaš tudi kasneje in z nekaj zamude slediš tečaju. Vse vsebine ti ostanejo dostopne v zaprti FB skupini in spletni učilnici. Ni nobene potrebe, da te tečaj spravlja v stres. Šivanje mora biti sproščujoča in prijetna dejavnost. Prav tako lahko kadarkoli vprašaš tudi o stvareh, ki smo jih že obdelale.


ZAKAJ BI SE PRIDRUŽILA SPLETNI ŠOLI ŠIVANJA

 

 • naučila se boš neprecenljive veščine, ki ti bo dovolila ustvarjanje po tvojem okusu,
 • skozi tečaj boš pridobila osnovna in tudi napredna, specifična znanja šivanja,
 • v času trajanja tečaja boš imela stalno na voljo podporo mentorice,
 • šivala boš v odlični družbi vseh, ki obožujemo šivanje,
 • spoznala boš veliko praktičnih izkušenj šivanja ostalih udeleženk,
 • dobila boš dodatni zagon za samostojno ustvarjanje,
 • tudi po koncu tečaja se ne boš več spraševala, »kako smo že rekli, da se tole sešije«, kajti do vseh vsebin tečaja boš imela dostop še najmanj eno leto v spletni učilnici ter za vedno v Facebook skupini.

 KAJ SE BOŠ NAUČILA V SPLETNI ŠOLI ŠIVANJA

 

 • Modul 1: Spoznavanje klasičnega šivalnega stroja in šivanje neraztegljivega blaga (tkanin).

  Naučila se  boš uporabljati klasični šivalni stroj. Spoznala boš njegove funkcije in nastavitve. Pokazala ti bom uporabne pripomočke pri šivanju, spoznala boš lastnosti blaga ter se naučila, kako izbrati pravo blago za tvoj projekt. Korak za korakom boš sešila blazinico za bucike, košek za drobnarije ter peresnico z zadrgo.

  Modul 2: Šivanje raztegljivega blaga (pletiv).

  Spoznala boš osnovne razlike pri šivanju pletiv in tkanin. Naredila bom podroben pregled funkcij in posebnosti opletilnega (overlock) stroja. Naučila se boš napeljati niti ter nastaviti različne šive. Za tiste, ki (še) nimate overlock stroja, bom pokazala, kateri šivi so primerni za šivanje raztegljivega blaga.

  Modul 3: Skupaj sešijemo hlače za prosti čas.

  Izbiraš lahko med dvema krojema hlač. Pokazala bom, kako izbereš ustrezno velikost zase, kako skrojiš krojne dele in korak za korakom bomo hlače sešile. Pri šivanju hlač se boš naučila dodati žepe, patente na hlačnicah ter patentni pas z elastiko. Hlače lahko sešiješ z uporabo klasičnega ali overlock stroja.

  Modul 4: Skupaj sešijemo pulover s kapuco ali ovratnikom.

  Naučila te bom, kako izbereš ustrezno velikost puloverja zase, kako skrojiš krojne dele in korak za korakom bomo pulover tudi sešile. Pokazala bom, kako dodaš kapuco, visok ovratnik ali vratni patent. Pri šivanju puloverja se boš naučila prišiti rokave, žep, kapuco, ovratnik ter patente. Pokazala bom tudi, kako zarobiš robove, če ne želiš imeti patentov. Pulover lahko sešiješ z uporabo klasičnega ali overlock stroja.

  Modul 5: Skupaj sešijemo torbo-nahrbtnik

  Tudi za torbo prejmeš kroj. Pokazala bom, kako blago utrdiš z medvlogo, dodaš različne žepe ter notranjo podlogo. Naučila se boš prišiti različne zadrge (všito, klasično in skrito zadrgo), izdelati in dodati nosilne trakove ter še mnogo majhnih detajlov.

KAJ BOŠ USTVARILA V SPLETNI ŠOLI ŠIVANJA

 

 • blaznico za bucike,
 • košek za drobnarije,
 • peresnico z zadrgo,
 • hlače za prosti čas,
 • pulover s kapuco ali ovratnikom,
 • torbo-nahrbtnik,
 • in še kakšen dodaten izdelek (kar naj bo še presenečenje).

PROGRAM ŠOLE ŠIVANJA PO METODI U.P.S.

 

 1. U-činkovito osvojimo osnove šivanja
 • naučimo se pravilne uporabe klasičnega in opletilnega (overlock) šivalnega stroja,
 • spoznamo pripomočke pri šivanju ter njihovo pravilno uporabo,
 • spoznamo zakonitosti blaga – osnovne značilnosti pletiv in tkanin,
 • celovito spoznamo celoten postopek pri šivanju – izbira kroja in blaga, mere telesa in velikostne številke, krojenje (polaganje kroja na blago, rezanje krojnih delov) ter postopek šivanja.
 1. P-ostopno nadgradimo znanje in veščine šivanja
 • spoznamo primerne robove in zaključke na oblačilih ter drugih izdelkih,
 • naučimo se izdelati in zašiti različne žepe,
 • spoznamo značilnosti različnih medvlog in njihovo uporabo,
 • naučimo se šivati različne zadrge.
 1. S-amostojno se naučimo šivati in oblikovati izdelke
 • opremimo te z vsem potrebnim znanjem, ki ga potrebuješ za samostojno šivanje: od iskanja primernega kroja do nakupa blaga in samega postopka šivanja,
 • naučimo se preprosto preoblikovati kroj po svojih željah,
 • podrobneje spoznamo tekstilije in se naučimo pravilno izbrati blago za svoje projekte,
 • naučimo se popestriti oblačila in druge izdelke z dodatki po želji.


 

SPLETNA ŠOLA ŠIVANJA JE PRIMERNA ZATE

 

 • če si (popolna) začetnica in se ti o šivanju ne sanja prav dosti in tudi,
 • če si nekaj že poskusila šivati, vendar potrebuješ vodstvo in usmeritve,
 • če imaš ogromno željo po znanju šivanja in bi rada celovito in na lahkoten ter postopen način spoznala vse, kar potrebuješ za šivanje in ustvarjanje,
 • če se rada učiš na daljavo in si sama razporediš svoj čas,
 • če si pripravljena investirati svoj čas in denar v kvaliteten, enostaven in delujoč program šivanja,
 • če imaš doma na voljo šivalni stroj ali ga nameravaš kupiti tekom tečaja.

KDAJ IN KAKO POTEKA SPLETNA ŠOLA ŠIVANJA

 

Spletna šola šivanja bo potekala od oktobra 2023 naprej. Med jesenskimi počitnicami in novoletnimi prazniki si bomo vzele malo odmora.

Vsak teden bodo v spletno učilnico naložene nove lekcije v obliki video posnetkov, ki jih boš lahko obdelala v svojem tempu in ko boš imela čas. Pomembne vsebine bomo seveda obdelale tudi v živo, preko Zooma.

1x tedensko bo potekal klic v živo preko Zooma, kjer lahko postaviš vprašanja, jaz pa ti z veseljem odgovorim nanje – če si z nami v živo, super, sicer pa kadarkoli lahko pogledaš posnetek za nazaj.

 

KAJ POTREBUJEŠ ZA TA TEČAJ

 

Klasični šivalni stroj, overlock stroj (ni obvezen), blago in dodatke za vse izdelke (navodila prejmeš sproti), internetni dostop.

 

 

PREDNOSTI NAŠE ŠOLE ŠIVANJA IN DODATNI BONUSI, KI JIH PREJMEŠ

 

 • po pošti ti pošljem gratis kompletek za super začetek: šiviljski meter in bucike.
 • vse gradivo imaš posneto in kadarkoli na voljo za ogled v spletni učilnici in FB skupini,
 • v času tečaja imaš na voljo podporo na daljavo, kjerkoli se ti zatakne,
 • prejmeš kroj za hlače in pulover v PDF obliki (na voljo so velikosti od 36 do 50),
 • prejmeš kroj za torbo-nahrbtnik v PDF obliki,
 • prejmeš uporabno pisno gradivo na posamezno temo v PDF obliki.

 

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

 

Ali bom celotnemu tečaju lahko sledila, če imam le klasični šivalni stroj?

Ja, vse izdelke lahko sešiješ tudi s klasičnim strojem. Pokazala ti bom, kateri šivi so primerni in kako se lotiš šivanja. Boš pa na tečaju spoznala tudi overlock stroj, če se kdaj odločiš za nakup tega stroja.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko kadarkoli postaviš v zaprti Facebook skupini ali pa na naših Zoom srečanjih. Enkrat tedensko bom srečanje posvetili prav vprašanjem udeleženk in nanje odgovorila.

Kaj pa če nimam toliko časa in ne bom uspela v celoti slediti zastavljenemu ritmu učenja in šivanja?

Brez skrbi, zastavljeni vsebini lahko slediš v lastnem tempu in ko imaš ti čas. Vse module lahko obdelaš tudi kasneje, kajti dostop do FB skupine z vsem materialom ti ostane za vedno.

Ali je šola šivanja primerna tudi za tiste, ki nismo čiste začetnice, vendar bi rade obnovile ali se dobro naučile osnov šivanja?

Seveda, četudi nisi začetnica, boš izvedela mnogo uporabnih stvari in sproti boš lahko razčistila vse, kar te muči v zvezi s šivanjem. Dobro usvojene osnove šivanja ti bodo omogočile sproščeno šivanje, tudi kadar se boš znašla pred novimi izzivi in izdelki.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine šole šivanja?

Vsebine tečaja bodo na voljo neomejeno časa. Kadarkoli boš lahko dostopala do vseh gradiv in video posnetkov znotraj zaprte FB skupine. Poleg tega bodo vse vsebine naložene tudi v spletno učilnico, do katere boš imela dostop najmanj eno leto po zaključku tečaja.

Nisem na Facebooku, bom vseeno lahko pogledala posnetke in se udeležila srečanj?

Seveda, srečanja bodo potekala preko Zoom-a in vsi posnetki srečanj in seminarjev bodo naloženi tudi v FLiKEpike spletno učilnico, kjer boš dobila dostop in si jih lahko tam ogledaš, vprašanja pa nam lahko pošlješ preko spletne pošte. Vse sprotne informacije o srečanjih preko Zooma pa boš prejela tudi preko elektronske pošte.

 

IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE?

 

Te muči še karkoli v zvezi s šolo šivanja ali pa še nisi prepričana, da je ta tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.

 

CENA ŠOLE ŠIVANJA IN PRIJAVA

457 € (oz. v 4 mesečnih obrokih po 120 €).

Če v prvih 14 dneh po začetku tečaja ugotoviš, da ti spletna šola ne ustreza, nam sporoči in vrnemo ti vplačani znesek!


Informativna (neobvezujoča) prijava v spletno šolo šivanja