fbpx

 

Postani mojstrica šivanja svojih oblačil in dodatkov!

4-mesečna spletna šola šivanja za (čiste) začetnice

18.10. 2021 – 3.2.2022

Prijava/vpis je možen do 15.11.2021!

 

Pojdi na prijavo

Se želiš naučiti šivati kar v udobju domačega doma in usvojiti vse potrebno znanje, da boš lahko po zaključku tečaja sproščeno šivala in ustvarjala čudovite izdelke po tvojem okusu?

Potrebuješ odklop in sprostitev od vsakdanjih obveznostih in že dolgo sanjaš o tečaju šivanja?

Na poti usvajanja osnov šivanja in pri šivanju novih izdelkov ti bova ob strani stali mentorici Ana in Nataša, ki že več let vodiva tečaje šivanja v živo in preko spleta (več o naju si lahko prebereš tukaj). Nadvse uživava v šivanju ter podajanju znanja in komaj čakava, da predava to znanje tudi tebi.

Ker je tempo v vsakdanjem življenju zelo hiter in marsikdaj stresen, sva zate pripravili 4-mesečno spletno šolo šivanja, kjer se boš v sproščenem vzdušju popolnoma odklopila in zaplavala v zabaven in ustvarjalen svet šivanja.

Dvakrat tedensko se bomo dobile preko Zoom-a, šivale in uživale, vmes malo poklepetale ter od izdelka do izdelka postopoma nadgrajevale znanje in izkušnje. Preganjale bomo vse dvome, odgovorile na tvoja vprašanja in spoznala boš, da se šivanja lahko nauči vsak, ki ima dovolj veliko željo in voljo. V naši spletni šoli šivanja boš prejela vsa potrebna znanja, da boš po zaključku lahko doma samostojno šivala in ustvarjala prelepe izdelke.

Veš, da boš težko sledila tempu tečaja, ker imaš polno drugih obveznosti? Nič hudega! Posnetke lahko pogledaš tudi kasneje in z nekaj zamude slediš tečaju. Vse vsebine ti ostanejo dostopne neomejeno dolgo v zaprti FB skupini. Ni nobene potrebe, da te tečaj spravlja v stres. Šivanje mora biti sproščujoča in prijetna dejavnost. Prav tako lahko kadarkoli vprašaš tudi o stvareh, ki smo jih že obdelale.


ZAKAJ BI SE PRIDRUŽILA SPLETNI ŠOLI ŠIVANJA

 

 • naučila se boš neprecenljive veščine, ki ti bo dovolila ustvarjanje po tvojem okusu,
 • skozi tečaj boš pridobila osnovna in tudi napredna, specifična znanja šivanja,
 • v času trajanja tečaja boš imela stalno na voljo podporo dveh mentoric,
 • šivala boš v odlični družbi vseh, ki obožujemo šivanje,
 • spoznala boš veliko praktičnih izkušenj šivanja ostalih udeleženk,
 • dobila boš dodatni zagon za samostojno ustvarjanje,
 • tudi po koncu tečaja se ne boš več spraševala, »kako smo že rekli, da se tole sešije«, kajti do vseh vsebin tečaja boš imela dostop še najmanj eno leto v spletni učilnici ter za vedno v Facebook skupini.

 KAJ SE BOŠ NAUČILA V SPLETNI ŠOLI ŠIVANJA

 

 • Modul 1: Spoznavanje klasičnega šivalnega stroja in šivanje neraztegljivega blaga (tkanin).

  Naučila se  boš uporabljati klasični šivalni stroj. Spoznala njegove funkcije in nastavitve. Pokazali ti bova uporabne pripomočke pri šivanju, spoznala boš lastnosti blaga ter se naučila, kako izbrati pravo blago za tvoj projekt. Korak za korakom boš sešila blazinico za bucike, košek za drobnarije ter peresnico z zadrgo.

  Modul 2: Šivanje raztegljivega blaga (pletiv).

  Spoznala boš osnovne razlike pri šivanju pletiv in tkanin. Naredile bomo podroben pregled funkcij in posebnosti opletilnega (overlock) stroja. Naučila se boš napeljati niti ter nastaviti različne šive. Za tiste, ki nimate overlock stroja, bomo pokazale, kateri šivi so primerni za šivanje raztegljivega blaga.

  Modul 3: Skupaj sešijemo hlače za prosti čas.

  Za hlače prejmeš kroj v velikosti od 36 do 50. Pokazali bova, kako izbereš ustrezno velikost zase, kako skrojiš krojne dele in korak za korakom bomo hlače sešile. Pri šivanju hlač se boš naučila dodati žepe, patente na hlačnicah ter patentni pas z elastiko. Hlače lahko sešiješ z uporabo klasičnega ali overlock stroja.

  Modul 4: Skupaj sešijemo pulover s kapuco ali ovratnikom.

  Za pulover prejmeš kroj v velikosti od 36 do 50. Pokazali bova, kako izbereš ustrezno velikost zase, kako skrojiš krojne dele in korak za korakom bomo pulover sešile. Pokazali bova, kako dodaš kapuco, visok ovratnik ali vratni patent. Pri šivanju puloverja se boš naučila prišiti rokave, žep, kapuco, ovratnik ter patente. Pokazali bova tudi, kako zarobiš robove, če ne želiš imeti patentov. Pulover lahko sešiješ z uporabo klasičnega ali overlock stroja.

  Modul 5: Skupaj sešijemo torbo-nahrbtnik

  Za torbo prejmeš kroj. Pokazali bova, kako blago utrdiš z medvlogo, dodaš različne žepe ter notranjo podlogo. Naučila se boš prišiti različne zadrge (všito, klasično in skrito zadrgo), izdelati in dodati nosilne trakove ter še mnogo majhnih detajlov.

KAJ BOŠ USTVARILA V SPLETNI ŠOLI ŠIVANJA

 

 • blaznico za bucike,
 • košek za drobnarije,
 • peresnico z zadrgo,
 • hlače za prosti čas,
 • pulover s kapuco ali ovratnikom,
 • torbo-nahrbtnik.

PROGRAM ŠOLE ŠIVANJA PO METODI U.P.S.

 

 1. U-činkovito osvojimo osnove šivanja
 • naučimo se pravilne uporabe klasičnega in opletilnega (overlock) šivalnega stroja,
 • spoznamo pripomočke pri šivanju ter njihovo pravilno uporabo,
 • spoznamo zakonitosti blaga – osnovne značilnosti pletiv in tkanin,
 • celovito spoznamo celoten postopek pri šivanju – izbira kroja in blaga, mere telesa in velikostne številke, krojenje (polaganje kroja na blago, rezanje krojnih delov) ter postopek šivanja.
 1. P-ostopno nadgradimo znanje in veščine šivanja
 • spoznamo primerne robove in zaključke na oblačilih ter drugih izdelkih,
 • naučimo se izdelati in zašiti različne žepe,
 • spoznamo značilnosti različnih medvlog in njihovo uporabo,
 • naučimo se šivati različne zadrge.
 1. S-amostojno se naučimo šivati in oblikovati izdelke
 • opremimo te z vsem potrebnim znanjem, ki ga potrebuješ za samostojno šivanje: od iskanja primernega kroja do nakupa blaga in samega postopka šivanja,
 • naučimo se preprosto preoblikovati kroj po svojih željah,
 • podrobneje spoznamo tekstilije in se naučimo pravilno izbrati blago za svoje projekte,
 • naučimo se popestriti oblačila in druge izdelke z dodatki po želji.


 

SPLETNA ŠOLA ŠIVANJA JE PRIMERNA ZATE

 

 • če si (popolna) začetnica in se ti o šivanju ne sanja prav dosti in tudi,
 • če si nekaj že poskusila šivati, vendar potrebuješ vodstvo in usmeritve,
 • če imaš ogromno željo po znanju šivanja in bi rada celovito in na lahkoten ter postopen način spoznala vse, kar potrebuješ za šivanje in ustvarjanje,
 • če se rada učiš na daljavo in si sama razporediš svoj čas,
 • če si pripravljena investirati svoj čas in denar v kvaliteten in delujoč program šivanja,
 • če imaš doma na voljo šivalni stroj ali ga nameravaš kupiti tekom tečaja.

KDAJ IN KAKO POTEKA SPLETNA ŠOLA ŠIVANJA

 

Spletna šola šivanja poteka od 18.10.2021 do 3.2.2022. V 4 mesecih je predvidenih 28 srečanj preko Zooma, med jesenskimi počitnicami in novoletnimi prazniki si bomo vzele malo odmora.

1x tedensko (ob ponedeljkih ob 20h) bomo šivale in spoznavale svet šivanja. Srečanja bodo potekala v živo preko Zooma, seveda pa si lahko naknadno pogledaš tudi posnetek srečanja, če ne moreš biti z nama v živo.

1x tedensko (ob četrtkih ob 20h) bo potekal klic v živo preko Zooma, kjer lahko postaviš vprašanja, midve pa ti z veseljem odgovoriva nanje – če si z nama v živo, super, sicer pa kadarkoli lahko pogledaš posnetek za nazaj.

 

KAJ POTREBUJEŠ ZA TA TEČAJ

 

Klasični šivalni stroj, overlock stroj (ni obvezen), blago in dodatke za vse izdelke (navodila prejmeš sproti), internetni dostop.

 

KAJ O NAJINIH SPLETNIH TEČAJIH PRAVIJO DRUGI?

 

 

PREDNOSTI NAŠE ŠOLE ŠIVANJA IN DODATNI BONUSI, KI JIH PREJMEŠ

 

 • po pošti ti pošljeva gratis kompletek za super začetek: šiviljski meter in bucike.
 • vse gradivo imaš posneto in kadarkoli na voljo za ogled v spletni učilnici in FB skupini,
 • v času tečaja imaš na voljo podporo na daljavo, kjerkoli se ti zatakne,
 • prejmeš kroj za hlače in pulover v PDF obliki (na voljo so velikosti od 36 do 50),
 • prejmeš kroj za torbo-nahrbtnik v PDF obliki,
 • prejmeš uporabno pisno gradivo na posamezno temo v PDF obliki,
 • popust (+darilce) pri nakupu šivalnega in/ali overlock stroja (velja za modele, ki jih uporabljamo v spletnem tečaju) v trgovini Liupka v času trajanja spletnega tečaja,

 

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

 

Ali bom celotnemu tečaju lahko sledila, če imam le klasični šivalni stroj?

Ja, vse izdelke lahko sešiješ tudi s klasičnim strojem. Pokazali ti bova, kateri šivi so primerni in kako se lotiš šivanja. Boš pa na tečaju spoznala tudi overlock stroj, če se kdaj odločiš za nakup tega stroja.

Ali bo na spletnem tečaju možno postavljati vprašanja? Ali imam na tečaju na voljo podporo?

Seveda, vprašanja lahko kadarkoli postaviš v zaprti Facebook skupini ali pa na naših srečanjih. Enkrat tedensko bova srečanje posvetili prav vprašanjem udeleženk in nanje odgovorili.

Kaj pa če nimam toliko časa in ne bom uspela v celoti slediti zastavljenemu ritmu učenja in šivanja?

Brez skrbi, zastavljeni vsebini lahko slediš v lastnem tempu in ko imaš ti čas. Vse module lahko obdelaš tudi kasneje, kajti dostop do FB skupine z vsem materialom ti ostane za vedno.

Ali je šola šivanja primerna tudi za tiste, ki nismo čiste začetnice, vendar bi rade obnovile ali se dobro naučile osnov šivanja?

Seveda, četudi nisi začetnica, boš izvedela mnogo uporabnih stvari in sproti boš lahko razčistila vse, kar te muči v zvezi s šivanjem. Dobro usvojene osnove šivanja ti bodo omogočile sproščeno šivanje, tudi kadar se boš znašla pred novimi izzivi in izdelki.

Koliko časa bom imela dostop do vsebine šole šivanja?

Vsebine tečaja bodo na voljo neomejeno časa. Kadarkoli boš lahko dostopala do vseh gradiv in video posnetkov znotraj zaprte FB skupine. Poleg tega bodo vse vsebine naložene tudi v spletno učilnico, do katere boš imela dostop najmanj eno leto po zaključku tečaja.

Nisem na Facebooku, bom vseeno lahko pogledala posnetke in se udeležila srečanj?

Seveda, srečanja bodo potekala preko Zoom-a in vsi posnetki srečanj in seminarjev bodo naloženi tudi v FLiKEpike spletno učilnico, kjer boš dobila dostop in si jih lahko tam ogledaš, vprašanja pa nama pošlješ preko spletne pošte.

 

IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE?

 

Te muči še karkoli v zvezi s šolo šivanja ali pa še nisi prepričana, da je ta tečaj tisti pravi zate? Piši na info@flikepike.si ali pokliči na 031 851 286.

 

CENA ŠOLE ŠIVANJA IN PRIJAVA

 

Cena spletne šole šivanja je 457 €. Če je tvoja denarnica malo tanjša je možno tudi plačilo v 4 mesečnih obrokih po 120 €.


Prijava v spletno šolo šivanja